Actie – Win kookboek Dagelijkse kost van Jeroen Meus

Jeroen Meus is in Vlaanderen geen onbekende. Met zijn tv-programma Dagelijkse kost weet hij een groot publiek te trekken. In het programma laat hij zien hoe je oude klassiekers maakt, hoe je bekende gerechten van over de grens kookt en wat je kunt doen met wat minder bekende ingrediënten.

De recepten zijn gebundeld in Dagelijkse kost (deel 1, en 2 is al onderweg). Ik vertel je hier meer over dit kookboek.

En dat kookboek kan je winnen.
 

Wat moet je doen?
Laat mij hieronder weten waarom jij dit kookboek graag wilt hebben. Zo simpel is het! De leukste inzender krijgt het opgestuurd.

De actie sluit volgende week maandag 3 oktober.

.

boek: Dagelijkse kost van Jeroen Meus [uitgeverij: Van Helewijck, isbn: 9789461310422] – probeer dit recept als voorproefje

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:En de winnaar is …
Lees ook:Win kookboek Kookschool Stomen
Lees ook:Winactie: Wat eet jij op de laatste dag?
Lees ook:Dagelijkse kost
Lees ook:Het favoriete gerecht van Salvador Dali

33 Reacties // Reageer

33 thoughts on “Actie – Win kookboek Dagelijkse kost van Jeroen Meus

 1. Joyce de Jong

  Dat boek wil ik graag winnen! Ben dol op Jeroen; een tv chef die niet bang is voor de klassiekers. En als hij een hartige taart maakt komt er geen deeg uit een pakje bij kijken, zo hoort het ook!

    /   Reply  / 
 2. Yolanda van Tessel

  Ik zou dit boek graag winnen
  om aan mijn schoonvader te geven.
  Hij schrijft regelmatig met de
  uitzending mee om het later na te
  Maken. Toch knap van een 75 jarige!

    /   Reply  / 
 3. Elsa

  Tja waarom…..ben gewoon super zielig omdat ik de enigste aanmelding was voor je cursus in Waalre en stink jaloers ben op de deelnemers inUtrecht dat zij wel mogen, kunnen enz.
  En ik vind koken ontzettend leuk ook dagelijkse kost. Daarom dus.

    /   Reply  / 
 4. Emmerechts Diane

  Ik vind het een lieverd en hij werkt altijd zo ordelijk in zijn keuken.
  De recepten worden ook heel duidelijk uitgelegd zodat je de idee krijgt dat je het zelf ook wel zou kunnen!
  Het boek zou ik wel willen dus!

    /   Reply  / 
 5. Linda

  Ik ga helemaal culinair uit mijn dak met het kookboek Dagelijkse kost van Jeroen Meus, een kookboek van grote klasse, leuk om zowel mezelf als vele anderen aan tafel mee te verrassen.
  De prijs, het kookboek, die kans is helaas super klein, maar met http://www.koken.blog.nl op mijn beeldscherm heb ik toch ook al het gevoel een winnaar te zijn!

    /   Reply  / 
 6. Boekenwurmpje

  Ik wil het boek graag winnen voor mijn dochter die net naar d’r kot (=studentenkamer voor de Hollanders)in Gent is vertrokken en best een hulpje kan gebruiken bij het koken. En als er dan zo’n leuk boek is met alledaagse kost gericht op de Vlaamse markt…. Zij heeft dat allemaal bij de hand. Nu nog een leuk kookboek…;-)

    /   Reply  / 
 7. Anne

  Lijkt me gewoon héél handig voor zo’n keukendombo als ik…
  Weet niet zoveel over koken en lezen wat en hoe ik iets op tafel moet zetten dat iedereen nog lekker vindt ook is wel erg handig en welkom!

    /   Reply  / 
 8. Petra

  Niet voor mezelf maar voor mijn dochter van 15 jaar. Zij wil kok worden en verslindt ieder kookboek dat ze maar kan vinden! Om het met haar woorden te zegen: ze zou zooooooooooooo blij zijn!

    /   Reply  / 
 9. Annemieke Schenkels

  Dit kookboek lijkt me geweldig handig om aan mijn echtgenoot te geven. Hij zegt graag te koken, maar heeft het nog nooit gedaan. Omdat hij te onzeker is met de meest simpele basisgerechten.
  Ik wil eindelijk ook wel eens niet in de keuken hoeven te staan.

    /   Reply  / 
 10. Ingrid Ballegeer

  Omdat ik heel vaak kijk naar “Dagelijkse kost” , je vindt ook heel gemakkelijk alle ingrediënten voor de recepten. En het blijft basiskoken met een tikkeltje meer….

    /   Reply  / 
 11. Sonya

  Ik hou ontzettend veel van koken, alleen ik heb nog maar opvallend weinig kookboeken; ze zijn nog op 2 handen te tellen. Het leukste vind ik toch wel boeken uit specifieke streken (in plaats van verzamelbundels omdat daar toch vaak dezelfde dingen in komen). Dit boek lijkt mij hartstikke leuk bij mijn (nog bescheiden) verzameling passen: Vlaams, maar toch lekker makkelijk (en niet te ingewikkeld, culinair, hoogstaand) voor elke dag van de week. Dus ook na een drukke dag met veel school en werk!

    /   Reply  / 
 12. Gitt

  Toevallig dat ik deze actie nu lees. Gisteren was ik bij mijn broer die vol lof over dit boek van Jeroen Meus spreekt. Als ik hem mag geloven zijn de recepten eenvoudig, maar krijgen de gerechten een bijzondere toets door toevoegen van dat ene kruid of door 2 ingrediënten samen te brengen. Ik wilde zijn exemplaar nog lenen maar helaas, het is zijn kookbijbel die hij niet meer kan missen. Dus waag ik nu mijn kans hier! ;)

    /   Reply  / 
 13. Mich Ampe

  Eidelijk eens een chefkok zonder pretentie. Een meesterkok die met Enthousiasme en Passie kookt en dit zelfs graag aan het bredere publiek doorgeeft. Jeroen, doe zo voort.

    /   Reply  / 
 14. Gertie& Mandy

  Hallo,
  Mijn dochter van 9 jaar wil graag samen met mij gaan koken. Ze staat al met haar schort om in de keuken en probeert zoveel mogelijk al mee te doen. Ze vind het belangrijk om te leren koken zodat ze straks zelf voor haar kinderen iets lekkers kan koken en dit heeft ze zich helemaal zelf bedacht.dus bij deze, zou ik het boek graag voor haar willen winnen, als eerste kookboek voor haar.

    /   Reply  / 
 15. Annemarie

  Omdat koken altijd weer een beleving moet zijn. Ik ben dus altijd op zoek naar frisse ideeën, nieuwe recepten en een andere kijk op koken. Kortom: dit boek is wat ik zoek!

    /   Reply  / 
 16. Diny

  Omdat het iedere dag weer een strijd is om voor iedereen een gezonde maaltijd op tafel te zetten.Met een kind dat altijd de late dienst heeft,eentje die iedere avond traint en nog drie werkenden.INspiratie is dan ook welkom.!!

    /   Reply  / 
 17. Johanna Botcher

  Hallo ik woon in Spanje en kan Jeroen ontvangen op de TV met dagelijkse kost.
  Ik ben zo fanatiek dat ik hem programmeer als ik er niet ben.
  De beste kok die ik in jaren heb gezien, ik was een fan van Jamie Olivers maar Jeroen is beter.
  Echt dagelijkse kost en het plezier spat er af, hij kijkt al verlekkert als hij de koelkast open maakt.
  Ik heb 150 kookboeken maar zou deze heel graag winnen.
  O ja ik ben 73 jaar en kook dus al heel lang.
  Groeten Johannna.

    /   Reply  / 
 18. sebastiaan troost

  De kookboek van het jaar,dat wil je niet missen en we gaan zeker los met deze recepten.

    /   Reply  / 
 19. Rebecca

  Ik zou dit kookboek erg graag winnen,want ik kook graag.Alleen heb ik nooit zoveel bijzondere ideeen om het voor mijn gezin wat leuker en spannender te maken.
  Ik volg veel kookprogramma’s op tv en probeer wel eens wat uit.
  Maar ik heb thuis moeilijke eters dus ik hoop dat ik met dit kookboek wel een geslaagde maaltijd op tafel kan zetten.
  Groetjes Rebecca.

    /   Reply  / 
 20. Anita

  het lijkt me leuk om meer variatie in het koken te brengen en met dit boek van Jeroen Meus moet dit zeker gaan lukken!

    /   Reply  / 
 21. Angeline

  zeker 4 a 5 keer in week kijk ik naar de herhaling van dagelijkse kost
  en de rust die dat programma uitstraalt en vooral Jeroen Meus zelf
  zorgen ervoor dat ik de volgende dag weer met veel vertrouwen achter het fornuis sta.Welliswaar met wisselend resultaat maar er zit verbetering in dankzij de no-nonsense recepten van Jeroen.
  Meer moet da nie zijn hé !

    /   Reply  / 
 22. Annemarie Mikx

  Dat boek zou ik heel graag winnen, omdat ik IEDERE dag naar dat programma
  kijk. Het leukste kookprogramma!

    /   Reply  / 
 23. Ria

  Ik ken Jeroen helemaal niet, maar met zijn boek aan de slag gaan lijkt me een heel goede start….

    /   Reply  / 
 24. marleen

  Jeroen brengt de gewone alledaagse keuken zonder veel bijkomstigheden.
  Pure natuur, zodat het essentiële in het gerecht zit.

    /   Reply  / 
 25. jirka

  Als jonge huismoeder zou ik graag via de handige tips en recepten van Jeroen me verdiepen in de echte pure Vlaamse keuken.
  Zo hoop ik een echte keukenprinses te worden!

    /   Reply  / 
 26. elly van dongen

  Bruikbare recepten, goed verkrijgbare, betaalbare ingredienten en lekker eten, ik zou een gat in de lucht springen als ik won!

    /   Reply  / 
 27. Brian

  Ik ben sinds kort weer vrijgezel en kan wel wat kooktips gebruiken.

    /   Reply  / 
 28. Karleine

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen omdat ik het heerlijk vind om naar dagelijkse kost te kijken! Door mijn studie lukt het alleen niet meer elke dag. Het kookboek zou een heel goede vervanger zijn…daar komt nog bij dat het als student belangrijk is om gezond te eten en te leven. Juist voor goede en gezonde toekomst! Bij een student is dit leerzame kookboek dan ook op een goede plek:)

    /   Reply  / 
 29. Anita

  Ik wil graag eens met goed fatsoen wat vriendinnen uitnodigen en een mooi menu op tafel zetten. Ik kan dus niet goed koken. En ik ben eigenlijk ook te laat met mijn reactie. Maar goed, wie weet….

    /   Reply  / 
 30. Pingback: En de winnaar is … | Koken

 31. Christel Pachen

  Eigenlijk heb ik juist het dit kookboek echt nodig. Zeker gezien zelffs vrienden van mij adviseren dat ik dit moet aanschaffen en beter voor hen kan koken. Ik doe graag veel voor andere mensen, maar mijn kookkunsten zijn niet zo geweldig. In bezit van dit boek kan ik de mensen om mij heen, waar ik om geef gelukkig maken met heerlijk eten. dat zelfs ik dan kan klaarmaken. Zo kan ik ook andere overtuigen om dit boek aan te schaffen en de recepten voort te vertellen. Want mooie dingen, mag je delen in het leven.

    /   Reply  / 
  1. Edith Dourleijn Auteur

   Sorry Christel, maar de actie is al afgelopen!

     /   Reply  / 
 32. Tonny Geerts

  Waarom zou ik het kookboek van Jeroen willen hebben?? Mijn oma was een Belgische. Zij overleed in 1986 en de dagelijkse kost van Jeroen brengt mijn oma weer helemaal terug. Mijn moeder en ik houden van de eenvoud in zijn recepten, we houden van de boter die hij gebruikt (met steekjes onder water naar de vet-mijdende Nederlanders :) ). Wij zijn Nederlandse Limburgers, maar we mijden zeker de boter niet. Ons eten hoeft niet veel te zijn maar het is wel Bourgondisch en boter hoort daarbij, net als een aantal andere dingen. Kortom, Jeroens’ dagelijkse kost is onze dagelijkse kost. Chapeau Jeroen !

    /   Reply  / 
 33. Miranda Diesch

  Sorry Tonny, maar de actie is helaas al afgelopen. Binnenkort meer leuke winacties op koken.blog, dus houd de site in de gaten!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>