Mister Hot keukenhandschoen [de testkeuken]

Iedere vrijdag test ik een product uit in mijn Testkeuken. Vandaag steek ik mijn handen in Mister Hot.

Hoe koks het toch doen, ik weet het niet.  Met een dubbelgevouwen theedoek ter bescherming tillen ze de zwaarste pannen zo van het vuur en halen ze hun lekkernijen uit de oven. Toen ik de koksopleiding deed, nam ik gewoon mijn keukenhandschoenen mee naar iedere les. En die gebruik ik nog steeds.

Nu is er Mister Hot! Een keukenhandschoen van siliconen, knalrood (maar ook beschikbaar in andere kleuren) en hij heeft drie ‘vingers’.  
  

Wat is het?
Een keukenhandschoen, die volgens de gebruiksaanwijzingen je hand 1 minuut lang beschermt tegen een temperatuur van 300 graden. Hij is flexibel en heeft ribbels voor betere grip. Doorboring kan ie niet goed hebben en met een mes moet je er ook niet in snijden. Maar de ‘abrasieweerstand’, daar scoort ie goed op. Wat dat dan ook moge zijn.

Werkt ie?
Mister Hot ligt in de la naast het fornuis direct voor het grijpen. Het is even wennen om je wijsvinger apart van je andere vingers te hebben. Doordat Mister Hot van siliconen gemaakt is en lekker dik is, kan hij veel hebben. Omdat het er maar 1 is, merk je goed verschil met stoffen handschoenen. Ook gebruik ik ‘m vaak als ik water uit de kokende kraan tap, dat nog wel eens wil spetteren. De hete druppels deren me dan niet. Fijn ding, dus. Jammer genoeg heb ik er maar 1.

Lees ook:Flexibele spatel [de testkeuken]
Lees ook:De Case Steamer
Lees ook:Superspreads van Mister Kitchen
Lees ook:Meer plezier met bakpapier
Lees ook:Wees er snel bij: Culinaire kalender 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>