Recept gepocheerd ei

gepocheerd ei - hungryfeelings.beZelf heb ik me er nog nooit aan gewaagd, aan het pocheren van eieren. En het lijkt nog wel zo eenvoudig. Een pocheerd ei kan je zien als een tussenvorm tussen een gekookt en een gebakken ei. Het komt erop neer dat je het ei zonder de schaal in kokend water gaart. Hoe verser het ei, hoe steviger het eiwit, maar ook de dooier, zal zijn en hoe beter het pocheren zal verlopen. Bij (te) oude eieren zullen de eieren te vloeibaar worden en krijg je geen mooi compact gepocheerd eitje.

Dus waarom ik me er nog niet aan gewaagd heb? Waarschijnlijk omdat ik altijd streng toegesproken ben dat je eigenlijk alleen heel verse eieren kunt pocheren en tja, waar krijg je die? En toen ik over deze mislukte poging poging las, zakte me de moed weer wat meer in de schoenen.
Maar het wordt tijd dat ik me er toch aan ga wagen. En ik denk dat ik mijn eerstvolgende poging maar gewoon volgens dit uitgebreide basisrecept ga ondernemen. Want ook Meneer Wateetons lukte het bijna toch.

foto: hungryfeelings.be

Deze week staat koken.blog.nl vanwege Pasen in het teken van eieren. Maandag begonnen we met gemarmerde eieren, op dinsdag kreeg je het recept voor Eieren en cocotte en woensdag leerde je de lekkerste omelet maken. En donderdag maakten we roerei zoals Gordon Ramsay dat altijd doet.
Nuttig is misschien ook deze info: hier lees je waar je ei vandaan komt en met deze tip kan je testen hoe vers je eieren zijn.

Lees ook:Is mijn ei nog vers?
Lees ook:Recept: ei en cocotte
Lees ook:Poachies [de testkeuken]
Lees ook:Recept omelet
Lees ook:Een ei hoort erbij

1 Reacties // Reageer

One thought on “Recept gepocheerd ei

  1. Pingback: Poachies [de testkeuken] | Koken

  2. Pingback: Recept: Salade met groene asperges en yoghurtdressing | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>