Een ei hoort erbij

kuikenVolgende week is het Pasen en dan eten we traditiegetrouw veel eieren eten. Maar waarom eten we met Pasen eigenlijk zoveel eieren?

Op deze vraag kun je verschillende antwoorden krijgen. Al sinds mensenheugenis is het ei een symbool voor het nieuwe leven. Van buiten lijkt het stil en dood, maar van binnen groeit een kuikentje. De overtuiging was dat je door het eten van een ei de levenskracht ervan overnam. Maar ook de eerste Christenen zouden het ei als symbool voor de verrijzenis van Jezus hebben gebruikt.
Een meer praktische verklaring voor het eten van eieren en is dat na 40 dagen vasten de mensen een overschot aan eieren hadden die aan het einde van de vastentijd, dus met Pasen, opgegegeten moest worden.
En eieren zijn natuurlijk gewoon erg lekker. Daarom deze week 5 tips voor je eitje bij het Paasontbijt, de Paasbruch of Paaslunch. We beginnen de week met een gewoon hard gekookt ei, maar dan wel met een bijzondere, want gemarmerde buitenkant. Dinsdag maken we een ei en cocotte. Klinkt misschien spannend, maar het is heel eenvoudig. Op woensdag gaan we een omelet maken met driesterrenkok Cees Helder en donderdag laat niemand minder dan Gordon Ramsay zien hoe je de lekkerste roereieren maakt. Vrijdag tenslotte spelen we 'restaurantje' en pocheren we een ei.

Nuttig is misschien ook deze info: hier lees je waar je ei vandaan komt en met deze tip kan je testen hoe vers je eieren zijn.

Lees ook:Is mijn ei nog vers?
Lees ook:Recept: ei en cocotte
Lees ook:Recept gepocheerd ei
Lees ook:Recept: gemarmerd ei
Lees ook:Recept roerei

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Een ei hoort erbij

  1. Pingback: Recept roerei | Koken

  2. Pingback: Recept Pasen: Sandwich met zalm en avacado | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>