Poachies [de testkeuken]

Iedere vrijdag test ik een product uit in mijn Testkeuken. Vandaag bespreek ga ik een hulpmiddel om eieren te pocheren uittesten.

In ieder recept dat je leest over het pocheren van eieren staat dat dit over het algemeen niet als gemakkelijke kooktechniek wordt gezien. Ik deed daar ook aan mee. Alleen met kakelverse eieren lukt het prima, maar ja, die vind je niet bij de supermarkt.

Daarom probeer ik vandaaag een hulpmiddeltje uit dat maar net in Nederland te koop is. Poachies heet het.  

Wat is het probleem bij het pocheren van eieren?
Je moet weten dat eiwit en eigeel minder stevig worden als een ei ouder wordt. Dat zie je bijvoorbeeld goed als je een eitje gaat bakken. Bij heel verse eieren blijft het wit bij elkaar, bij oudere eieren loopt het snel uit. Bij een gebakken ei maakt dat niet zoveel uit, als je een ei pocheert wil je graag een mooi compact eitje. Want wat een ei pocheren in feite is, is een ei koken, maar dan zonder de schil. En dus heb je een vers, nog geen week oud, ei nodig (test hoe oud je ei is).

Wat is een Poachie?
Het nieuwe hulpmiddel Pochies belooft het perfect gepocheerde ei. Een Poachie is een heel dun papieren zakjes, in de vorm van een ei, die je na gebruik weg kunt gooien. Je zet het zakje in een kommetje open, breekt een ei erboven en dan kan je het zakje met ei erin in het kokende water hangen.

Werkt het?
Ja, het werkt. Ik hield me keurig aan de duidelijke voorschriften en ik kreeg een mooi compact gepocheerd eitje. Ook met mijn oude eitjes uit de koelkast! Dat is het voordeel van deze methode, je hebt niet meer heel verse eieren nodig en gepocheerde eitjes zijn voor iedereen binnen handbereik. Alleen zou ik me niet aan de voorschriften houden om het ei 6 minuten te pocheren, dat is iets te lang.

Poachies – 20 zakjes voor €5,95 – bij Kookinnovatie.nl (ook al eens een lekker adresje)

Lees ook:Recept gepocheerd ei
Lees ook:Recept Asperges met zalm en basilicumsaus
Lees ook:Recept: gemarmerd ei
Lees ook:Een ei hoort erbij
Lees ook:Is mijn ei nog vers?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Poachies [de testkeuken]

  1. Rick

    Hmm, interessant product. Maar wat is het verschil nu tussen een ei koken in zijn eigen schil, of in een papieren schil, want daar lijkt het nu toch een beetje op?

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn Auteur

    Grappige gedachte Rick. Maar het papier laat natuurlijk wel water door en een eierschil nauwelijks, daardoor zal het eindresultaat toch anders zijn. Nl een gepocheerd vs een gekookt eitje. ;-) En ook de vorm is in een poachie wat grilliger en niet zo mooi als in de schil, waardoor er toch echt een verschil is.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>