Recept omelet

Zoveel passie als Elizabeth David had voor een doodgewone omelet, die kan ik niet overtreffen. Een deel van haar columns zijn niet voor niets gebundeld in een boekje dat 'Een omelet een een glas wijn' heet. In het titelverhaal vertelt ze hoe het Hôtel de la Tête d'Or vermaard was om zijn omeletten. Iedereen dacht het geheim te kennen, boeken werden er over volgeschreven. Tot iemand de moed had om het recept aan de kokkin, Madame Poulard, zelf te vragen. En wat zij deed is eigenlijk heel eenvoudig.

Zij klopt een paar goede eieren goed los, verwarmt een flinke klont in een pan en bakt daarin de eieren terwijl ze de pan voortdurend schudt. Dus niets geen speciale pannen, extra bijzondere eieren of extra ingrediënten.
Heb je behoefte aan een iets uitgebreidere receptuur en een duidelijke handleiding, bekijk dan dit filmpje eens. Cees Helder, de kok die Parkheuvel naar drie Michelinsterren kookte, laat zien dat hij het gewone werk niet verleerd is. Als je eenmaal op deze manier geleerd hebt om een omelet te bakken, dan wil je 'm nooit meer anders. Ik spreek uit ervaring.
Ik ga zelfs niet meer voor een vulling, maar dat kan natuurlijk wel. Denk eens aan gebakken paddestoelen, geraspte kaas of tomaat met basilicum. Met wat gerookte zalm en asperges erbij heb je een zeer luxe gerecht.

Deze week staat koken.blog.nl vanwege Pasen in het teken van eieren. Maandag begonnen we met gemarmerde eieren, op dinsdag kreeg je het recept voor Eieren en cocotte. En donderdag maakten we roerei zoals Gordon Ramsay dat altijd doet, waarna we vrijdag  een ei gingen pocheren.
Nuttig is misschien ook deze info: hier lees je waar je ei vandaan komt en met deze tip kan je testen hoe vers je eieren zijn.

Lees ook:Recept Asperges met zalm en basilicumsaus
Lees ook:Recept: ei en cocotte
Lees ook:Recept Aspergetaartjes
Lees ook:Recept Groene frittata
Lees ook:Recept gepocheerd ei

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept omelet

  1. Pingback: Recept roerei | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>