Sicilicious

Klaagde ik eerder deze week nog dat ik graag wat meer informatie wilde hebben over de Siciliaanse keuken, vandaag word ik op mijn wenken bediend. In het andere kookboek over de keuken van het Italiaanse eiland Sicilie dat dit voorjaar verscheen, Sicilicious, staat veel informatie. Over het eiland, over haar geschiedenis, over de gerechten. Heerlijk dus voor iedereen die van eetlezen houdt.

Want de Siciliaanse keuken is al eeuwenoud en is beinvloed door vele volkeren. Zelfs de Noormannen zijn er geweest en hebben hun invloed op de keuken laten gelden.

Na een korte introductie over hoe de geschiedenis van dit Italiaanse eiland nog steeds terug te vinden is in de keuken, kan je lezen over hoe de Sicilianen tegenwoordig eten, inclusief een beschrijving van de wijnen. En dan mag je zelf de keuken in!

Zoals het een goed Italiaans kookboek betaamt beginnen we met de antipasti. De eerste gang bestaat uit rijst of soep, of pasta. Zoals deze pasta met Siciliaanse pesto, die de Sicilianen niet als volledige maaltijd zullen eten, zoals wij in Nederland wel gewend zijn te doen. De tweede gang bestaat uit visgerechten, vlees of groentengerechten. Dan volgt een hoofdstuk vol groenten in de bijrol en moeten we maar zien of we nog plaats hebben voor de dolci, het dessert, dat uit gebak of ijs kan bestaan.

In Sicilious geeft Loes Janssen-Miragli veel achtergrondinformatie bij de recepten van haar man en zijn familieleden. Ze vertelt de verhalen en legendes bij de recepten, en veel ervan hebben een link met de Oudheid. Maar over ook de variaties in groenten (paarse bloemkool), of de onstaansgeschiedenis van een gerecht worden gebruikt om de recepten in te leiden. Fijn leesboek!

Uit het boek: Sicilicious – Loes Janssen Miraglia – Karakter – isbn: 9789061129387 - bruna

Wil je nog meer leuke tips voor kookboeken? Klik dan links op de rubriek Kookboeken. Bij de meeste kookboeken kan je doorklikken naar een recept eruit. Meer recepten staan in de rubriek Recepten.

Lees ook:Recept Pasta met Siciliaanse pesto
Lees ook:Lente in Sicilië
Lees ook:Rosa’s Italiaanse keuken
Lees ook:Recept Siciliaanse pastasalade
Lees ook:Recept Ragu met varkensvlees en venkel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>