Lente in Sicilië

Ik was er op de valreep in de lente: op Sicilië. En nu het hier in Nederland maar niet echt zomer wil worden, denk ik steeds vaker aan die korte vakantie terug. Het was warm en ik heb er heerlijk gegeten. Helaas voor mij kwam het kookboek Lente in Sicilië net te laat voor de voorpret, maar de napret is – denk ik – minstens zo leuk.

En het verlangen om nog eens uitgebreider op dit prachtige eiland te gaan rondkijken wordt er alleen maar sterker van, want ik heb toch wel een aantal dingen gemist en niet geproefd.
  

Want Sicilië is mooi en heeft veel te bieden. Niet alleen voor culi’s, maar ook als je in geschiedenis geïnteresseerd bent, kan je er je hart ophalen. Al in de klassieke oudheid was het goed toeven op Sicilië en door de eeuwen heen hebben vele bevolkingsgroepen het eiland bewoond. En dat heeft op haar ook weer gevolgen had voor de culinaire gewoonten die de Sicilianen nu nog hebben.

En over de kazen (kakelverse ricotta!), de eeuwenoude, maar inmiddels sterk verminderde tonijnvangst, de wijn (Marsala), de kappertjes en het eten uit de zee gaat het o.a. in Lente in Sicilië. Manuela Darling-Gansser (die ook al een prachtboek maakte over de Alpen) maakt een rondreis over het eiland en vertelt in bloemige taal wat ze er zoal proeft en eet. Dankzij de heerlijke recepten en de prachtige foto’s waan je je zelf op het eiland. Nouja, als de zon straks weer gaat schijnen, dan…

Lente in Sicilië

boek: Lente in Sicilië van Manuela Darling-Gansser (uitgeverij De boekenmakers, isbn: 978907774080) – probeer dit recept als voorproefje

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept – Zelf ricotta maken
Lees ook:Koken op de wintersport
Lees ook:Beste kookboek 2011? – Vertaald
Lees ook:Rosa’s Italiaanse keuken
Lees ook:De chef en de wijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lente in Sicilië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>