Nederlands restaurant In d’en Dillegaard levert Michelinster in

Het was nog niet eerder in Nederland voorgekomen (wel in Frankrijk bijvoorbeeld), maar nu is er een restaurant dat zijn Michelinster wil teruggeven. Het gaat om restaurant In d’en Dillegaard in Nuth (Limburg). De kredietcrisis, de concurrentie van andere restaurants met een ster in de regio en de wens om een grotere doelgroep te bereiken deden de eigenaars deze eigenaardige stap doen nemen.

Het restaurant In d’en Dillegaard werkt aan een nieuw concept. Op 15 maart zal het na een verbouwing opnieuw opengaan, maar dan met meer zitplaatsen, een andere naam, een nieuwe menukaart met andere prijzen. Het vernieuwde restaurant zal Eten bij Michèl gaan heten en volgens het bericht begrijpt Michelin de stap van de ondernemers wel en zou een Bib Gourmand dit nieuwe restaurant in het verschiet liggen.

Of toch niet? En zou het toch niet om een publiciteitsstunt gaan, denkt de hoofdinspecteur Werner Loens van Michelin Benelux. Want een ster inleveren, dat kan eigenlijk niet. Omdat een ster een onderscheiding is van Michelin en geen eigendom van het restaurant. De hoofdinspecteur verwacht het restaurant nog gewoon te zullen bezoeken en in november 2009 zal in de nieuwe Michelingids duidelijk worden wat de mening van Michelin echt is.

Lees ook:Bibs 2015 zijn bekend
Lees ook:Michelin 2010: geen nieuwe derde ster
Lees ook:Eenderde minder bezoeken aan sterrenrestaurants
Lees ook:Rijksmuseum wil restaurant met Michelin-ster
Lees ook:Geen derde restaurant met drie sterren

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nederlands restaurant In d’en Dillegaard levert Michelinster in

  1. Pingback: Eenderde minder bezoeken aan sterrenrestaurants | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>