Kok levert drie Michelin sterren in

Dat kok een zwaar beroep is, kan je je vast wel bedenken. Je staat de hele dag op de benen, de keuken is door de fornuizen en ovens erg warm, de volle pannen zijn zwaar en de messen zijn scherp. En dan maak je ook nog eens lange dagen en de stress kan geregeld flink toeslaan.
Als je dan ook nog de druk van het onderhouden van drie Michelinsterren voelt, kan het soms te veel worden.

 

Dat vond in elk geval de Franse chef Olivier Roellinger, die het voor gezien houdt. Zijn gezondheid staat hem niet meer toe om voor de lunch en het avondeten volop in de keuken te staan. En aan anderen het werk overlaten, dat doet hij liever niet.
De Franse chefkok opende in 1982 zijn eerste restaurant dat na twee jaar hard werken met een Michelinster werd beloond. Vier jaar later volgde ster nummer 2, waarna de derde ster maar liefst 18 jaar op zich liet wachten. Twee jaar lang had het restaurant le Coquillage in Saint-Méloir-des-Ondes dus drie sterren, die per 15 december ingeleverd zullen worden.
De 53-jarige kok zal desondanks niet stoppen met koken. In februari 2009 zal het restaurant weer open gaan, maar dan zonder de jacht op sterren.

Overigens is het niet eerder voorgekomen dat een kok zijn 3 sterren bij Michelin inleverde, bij minder sterren kwam dat wel vaker voor. Wel wordt van Bernard Loiseau gedacht dat hij zelfmoord pleegde omdat hij zijn 3e ster niet zou behouden.

Bron: Misset Horeca

Lees ook:Geen derde restaurant met drie sterren
Lees ook:Michelin 2010: geen nieuwe derde ster
Lees ook:Geen derde restaurant met drie Michelinsterren voor Nederland
Lees ook:Michelin 2009: vierde ster voor Jonnie Boer
Lees ook:Nederlandse Michelinsterren bekend!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kok levert drie Michelin sterren in

  1. Bob

    De naam van het restaurant is niet correct. het is Cancale.

      /   Reply  / 
  2. Brendy

    Helaas is het niet correct dat het inleveren van drie sterren nog nooit is voorgekomen. Marco Pierre White heeft dit namelijk wel gedaan, wanneer is me helaas ontschoten, het restaurant heette Marco Pierre White At The Hyde Park.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Nederlands restaurant In d’en Dillegaard levert Michelinster in | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>