Recept Stamppot met roodlof, amandel en brie

Deze week besteed ik hier op koken.blog aandacht aan de bekende stamppotten, boerenkool, zuurkool en hutspot. Gister maakten we een uitstapje naar snert en om vandaag weer een stamppot te maken. Lekker zelfgemaakt, dan zijn ze het gezondst en het meest bevredigend, toch? Vandaag gaan we het heel anders doen. Een recept voor een culinaire stamppot waarvoor je je niet tegenover je gasten hoeft te schamen*. Stamppot met roodlof, amandel en brie.

STAMPPOT MET ROODLOF, AMANDEL EN BRIE
voor 4 personen

Ingredienten:
* 750 gram roseval aardappelen
* 1 krop radicchio-sla
* 4 struikjes roodlof
* 50 gram geschaafde amandelen
* 100 gram brie
* 30 gram boter
* nootmuskaat
* 4 eetlepels halfvolle melk
* 1 bakje shisopurper (soort tuinkers) – kan weggelaten worden
* peper en eventueel zout

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met wat zout.
Verwijder de harde kern van het roodlof en halveer de stronkjes lof en de radicchio. Snijd het in reepjes.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Snijd de brie in plakjes.
Verwarm de melk.
Stamp de gekookte en afgegoten aardappelen met een pureestamper tot een grove puree ontstaat, en voeg intussen hete melk en boter toe.
Schep vervolgens de radicchio en het roodlof erdoor. Breng het geheel op smaak met versgeraspte noodmuskaat, peper en eventueel zout.
Leg dan de brieplakjes er bovenop, strooi het amandelschaafsel erover en garneer het gerecht met de shisopurper.

Ik vond het recept hier. Klik door voor andere leuke suggesties om voor je stamppot (of puree) weer eens andere aardappels te gebruiken.

* Al ben ik van mening dat je je nooit hoeft te schamen voor een goed klaargemaakt gerecht, ook al is dat zoiets eenvoudigs als stamppot.

Lees ook:Recept hutspot
Lees ook:Recept Stamppot andijvie
Lees ook:Recept Boerenkool stamppot
Lees ook:Recept: vegetarische boerenkool met ui, tomaat en kaas
Lees ook:Recept Stamppot zuurkool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>