Recept Stoofschotel met lamsvlees

Naast malse delen zijn er ook minder malse delen aan een lammetje. Deze delen zijn erg geschikt om lekker lang te laten stoven. Minimaal een uur, maar langer kan echt geen kwaad. Het recept van vandaag is dan ook een stoofpot. Lekker met ui, sperziebonen en tomaat. De feta zorgt voor een frisse smaak.

Zoals voor de meeste stoofschotels geldt bak je eerst het vlees rondom bruin en dan blus je het gerecht af met een vloeistof. Dat is dan ook het moment om de aanbaksels met een spatel los te roeren, zodat èn de bodem van je pan weer schoon wordt èn de saus meer smaak krijgt. Voeg je ook een zuurtje toe (citroensap, azijn, wijn) aan het gerecht, dan wordt het vlees nog malser. In dit recept voor een lamsstoofschotel met sperziebonen en feta zou ik kiezen voor citroensap. Met de deksel op de pan laat je het gerecht op laag vuur pruttelen (dus niet laten koken!) tot je het vlees gaar genoeg vindt.

Deze week eet koken.blog lamsvlees. Eenvoudig was het recept voor de gegrilde lamskoteletjes, al deden de kruidige lamshaasjes in karnemelk er zich in eenvoud niet aan onder. Of wat dacht je van shoarma op basis van reepjes lamsvlees?

Lees ook:Recept shoarma van lamsvlees
Lees ook:Recept stoofschotel met bier en wintergroenten
Lees ook:Recept Gegrilde lamskoteletjes met gremolata
Lees ook:Maaltijdsalade van andijvie en feta
Lees ook:Koolsalade met kip van de grill

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>