Recept shoarma van lamsvlees

Oorspronkelijk wordt shoarma van lamsvlees gemaakt, al kom je het tegenwoordig in allerlei varianten tegen: van varkensvlees, rund en zelfs kip. Voor ieder wat wils dus.
Wil je zelf shoarma maken van lamsvlees, neem dan een mals stukje lamsvlees dat snel klaar is. Alle delen van het zuiglam zijn hiervoor geschikt omdat het beestje nog niet zoveel gehuppeld heeft en nog geen sterke spieren (en dus taai vlees) heeft ontwikkeld. Van wat oudere dieren neem je bijvoorbeeld een stuk van de lamsbout.

En als je dan toch bezig bent met 'zelluf doen', maak dan ook zelf je specerijenmengsel waarmee je het vlees kruid. Ik zou in elk geval kiezen voor korianderzaad (ketoembar), komijn en paprikapoeder. Uitbreiden kan je het volgens dit recept, deze of volg je eigen smaak en fantasie. Makkelijker is het om gekruid vlees kopen of er een zakje shoarmakruiden doorheen doen. En dan is het een kwestie van het vlees op een grillplaat te leggen of te roerbakken in wat hete olie. Serveer het met een warm pitabroodje of stuk Turks brood, ijsbergsla, tomaat en knoflooksaus. Meer info vind je hier.

Deze week eet koken.blog lamsvlees. Eenvoudig was het recept voor de gegrilde lamskoteletjes, al deden de kruidige lamshaasjes in karnemelk er zich in eenvoud niet aan onder. Net zo makkelijk is deze stoofschotel met lamsvlees, al moet je daarvoor wel wat geduld opbrengen.

Lees ook:Recept Kruidige lamshaasjes in karnemelk
Lees ook:Recept Gegrilde lamskoteletjes met gremolata
Lees ook:Recept Stoofschotel met lamsvlees
Lees ook:Recept Gehaktballetjes
Lees ook:Kerstmenu uit 1001-nacht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept shoarma van lamsvlees

  1. Pingback: Man eet hond, maar hoe? | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>