Apen verdeeld over bananensoep van restaurant

aapVorige week verscheen er een opmerkelijke advertentie in de kranten: het restaurant Cuba Libre zocht apen om een nieuw recept voor bananensoep te testen.
SBS 6 nam deze uitdaging aan en zorgde dat de koks van het restaurant het recept konden uitproberen op apen. Deze vonden de soep maar niets en dus concludeerde de eigenaar van het restaurant Viktor Terpstra terecht:"De soep is voor mensen, niet voor apen". Maar nu blijkt dat Belgische apen de soep wel om te smullen vinden.
 

Na de Nederlandse test kreeg het restaurant Cuba Libre (Vlijmen, Limburg) een telefoontje van een Vlaamse krant. Of de soep niet ook getest kon worden door de apen van de Olmense Zoo in België. En deze apen vonden de soep wèl lekker. Verdeeldheid onder de apen dus.
De 'Belgische' apen hadden geen zin in de kokosnoten waarin de soep geserveerd zouden worden, maar vlogen direct op de pan af. En likten deze helemaal schoon.
De verklaring zou kunnen zijn dat verschilende apensoorten in Nederland en België de soep mochten proeven. In het Nederlandse Overloon kregen doodskop- en ringstaartaapjes de soep voorgeschoteld, terwijl het in Vlaanderen capucijneraapjes en chimpansees waren.

Lees ook:Ook apen willen gekookt voedsel
Lees ook:Afhalen met een ster
Lees ook:Het beste restaurant ter wereld 2014 is …
Lees ook:Koken maakte ons menselijk!
Lees ook:List om gratis etentje te versieren mislukt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>