Het beste restaurant ter wereld 2014 is …

… opnieuw NOMA van René Redzepi in Kopenhagen (Denemarken).

Zojuist is de hele top50 via twitter bekend gemaakt. De World’s 50 best restaurant sponsored by S.Pellegrino & Acqua Panna, zoals de lijst officieel heet, kan ieder jaar rekenen op veel belangstelling. De nummer 1 van vorig jaar, El cellar de Can Roca uit Girona in Spanje wisselde stuivertje met NOMA die de jaren daarvoor op 1 stond.

En of er nog Nederlandse restaurants in de lijst zouden staan, vroegen we ons af. Oud Sluis (vorig jaar nr ) is immers gestopt en De Librije moest het in 2013 met de 57e plaats doen?

Ja, Jonnie Boer wist zijn De Librije naar de 29e plek te koken. Hoger stonden hij en Thérèse met hun restaurant uit Zwolle nimmer. Met zijn plekken lijkt het restaurant in de ranking net een jojo: in 2013 dus 57e, in 2012 op 33 en in 2011 47. De Nederlandse chef is echter niet de hoogst genoteerde Nederlandse kok, dat is Richard Ekkebus die het restaurant Amber in Hongkong maar liefst 12 plekken omhoog zag stijgen naar de 24e plaats.

De hele top 50 met beste restaurants ter wereld vind je op de eigen website.

—-

 

 

Lees ook:NOMA weer de beste
Lees ook:El Bulli beste restaurant ter wereld, The Fat Duck tweede
Lees ook:De 50 beste restaurants ter wereld 2011
Lees ook:Lekker 2009: Stuivertje wisselen in de culinaire top 3
Lees ook:Michelin 2009: vierde ster voor Jonnie Boer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>