jenever-stokerijen worden beschermd

Zoals ouzo alleen in Griekenland mag worden gemaakt en Frankrijk het recht claimt op bepaalde soorten rum, zo mag jenever in het vervolg alleen in Nederland, België en wat kleine provincies in Frankrijk en Duitsland worden gestookt. Het is een nieuwe trend dat naast voedsel ook dranken een regionale bescherming eisen.
De (jonge) neut of pikketanissie is de meest gedronken sterkedrank van Nederland.

Jenever ontstond in de Middeleeuwen tijdens het zoeken naar medicijnen. De jeneverbes werd toegevoegd aan brandewijn en ziehier de verklaring voor de naam. Tegenwoordig wordt jenever uit graan (graanjenever) of melasse uit de suikerindustrie als grondstof voor de alcoholhoudende drank gebruikt.
Het besluit om jenever geografisch te beschermen maakt onderdeel uit van het besluit dat wodka in het vervolg alleen van graan of aardappels mag worden gestookt. Worden er andere ingrediënten gebruikt, dan moet het etiket dat melden.

bron: AGD

Lees ook:Nederlandse wodka Ketel One nu ook buiten de VS te koop
Lees ook:26 Michelinsterren bijeen in Amsterdam
Lees ook:Recept Stoofpot met kip
Lees ook:Lekkernijen door toeval
Lees ook:Recept Koninginnesoep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>