Recept Stoofpot met kip

Volgende week ga ik koken op een skivakantie voor singles. Om me daarop een beetje voor te bereiden, kook ik deze week alleen maar recepten uit de Franse keuken.

En voor inspiratie nam ik eens een kijkje bij mijn collega’s Michelle en Iris van Frankrijk.blogen in het bijzonder in hun rubriek Eten en drinken. Helaas besteden ze daarin geen aandacht besteed aan de regio waar ik naar toe ga (Lyon-Rhones Alpes), een regio dat bekend staat om haar kippen (uit Bresse). En die kippen zou je natuurlijk ook goed kunnen gebruiken in deze stoofpot uit de regio Pays de Loire die wel op hun blog staat. Een Frans fushion-recept voor een stoofpot met kip dus. 

In het recept op frankrijk.blog wordt kipfilet gebruikt, maar voor stoofpotten gebruik ik zelf altijd liever kippenbouten. Dat vlees is bij uitstek bedoeld om te stoven, het wordt er heerlijk mals van. Het duurt alleen iets langer dan als je kipfilet gebruikt.

In het kort ziet het recept er zo uit:
Marineer de kip in een mengsel van sjalot, rode wijn, tijm en peper.
Kook de krieltjes toe. Als je verse krieltjes in de schil neemt, prik dan de zak een paar keer in en kook de krieltjes in ca 10 min op de hoogste stand in de magnetron. Schillen hoeft niet!
Bak dan de kip aan in wat olie. Voeg krieltjes en de knoflook toe en bak even mee. Voeg ook de champignons (eventueel in stukken) toe, blus af met de (hete!) fond en laat het gerecht met de deksel op de pan lekker stoven tot het vlees van de kippen van het bot afvalt. 

* Michelle en Iris zijn net vanwege tijdgebrek gestopt met het bijhouden van Frankrijk.blog. Ben je geinteresseerd om deze blog over te nemen? Er is een vacature.

Lees ook:Recept Stoofpot van kip en eekhoorntjesbrood
Lees ook:Recept Japanse gebakken noedels met kip en knapperige groenten
Lees ook:Recept Stoofschotel met lamsvlees
Lees ook:Recept Iraans stoofpotje met rundvlees en aubergines
Lees ook:Recept Smakelijke facelift

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>