Een Hartverwarmend kookboek

Over een kleine maand is het zo ver: dan wordt het beste Kookboek van het Jaar 2010 gekozen door een vakjury. Maar ook jij kan een stem uitbrengen op een kookboek dat jij helemaal geweldig vindt. Eén van die kookboeken is Hartverwarmend. Het is één van de drie kanshebbers in de categorie Beste Initiatief, een categorie voor kookboeken voor een goed doel. De mededingers zijn Topkoks voor thuiskoks nr 3 en en Denk Groenten (waarover morgen meer!).

Maar we gaan het nu hebben over het kookboek Hartverwarmend.

VanHarte
Hartverwarmend is een kookboekje dat gemaakt is rondom Resto VanHarte. Dit is een bijzondere keten van restaurants. In 20 steden is die wijkrestaurant gevestigd. Bewoners kunnen hier van een goedkope maaltijd genieten, en belangrijker, elkaar leren kennen. Opgericht om de eenzaamheid, die veel voorkomt ondanks onze rijkdom, te verdrijven met een lekkere maaltijd. Samen eten en praten over wat er op je bord ligt, dat verbroedert. Een professionele kok bereidt met vrijwilligers een 3-gangen maaltijd, en daarbij nog stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter. Ook de bediening bestaat uit vrijwilligers.

Het kookboek
In Hartverwarmend leer je meer over dit initiatief van de oprichter van Artsen zonder Grenzen, Fred Beekers. Vaste bezoekers, vrijwilligers en koks komen aan het woord en vertellen waarom zij Resto VanHarte een warm hart toedragen. De recepten, want is is natuurlijk bovenal een kookboek, zijn niet van hen. Maar laten wel zien hoe je op een eenvoudige manier via je bord kennis kunt maken met de vele culturen die Nederland rijk is. Een sauzijzenbroodje met een merguezworstje erin, een lekkerbekje met zoete frieten, een Hollands vispannetje met citroencouscous, of deze Turkse gehaktballen met knapperige rode kool, het zijn maar een paar spannende voorbeelden.

Lees hier meer over de verkiezing Kookboek van het Jaar 2010 en hoe je kunt stemmen op jouw favoriete kookboek.

kookboek: Hartverwarmend eten & ontmoeten: de lekkerste multiculti gerechten uit Nederland – Resto VanHarte – Mo’media – isbn: 9789057674112 – te koop op de site van VanHarte.

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken, die je vervolgens weer kunt kopen in de kookboekenshop.

Lees ook:Recept Turkse bal gehakt met knapperig rode kool
Lees ook:Genomineerden Kookboek van het jaar 2010
Lees ook:Verkiezing Kookboek van het jaar 2010
Lees ook:Denk groenten!
Lees ook:AH maakt Kookboek van het Jaar 2009

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Een Hartverwarmend kookboek

  1. Pingback: Tussenstand Kookboek van het Jaar 2010 | Koken

  2. Pingback: Denk groenten! | Koken

  3. Pingback: Genomineerden Kookboek van het jaar 2010 | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>