Denk groenten!

Ja, die uitroepteken staat er niet voor niets! Laten we meer met groenten doen, dat is al 20 jaar de missie van Frank Fol. Het hele jaar door zijn er tal van groenten vers en uit eigen land te verkrijgen en vaak weten we niet wat we er allemaal mee kunnen. En dat terwijl groenten zo enorm veelzijdig zijn. In kleur. In smaak. In structuur. En in bereidingswijzen.

De Denk groenten!-serie is daarom bedacht door de Vlaamse Groentenkok. De serie bestaat uit 4 kookboeken, een handleiding vol informatie over 40 groenten en 5 kruiden en een aanvullende zadenlijn om zelf deze groenten te kweken.

Denk groenten dus! 

4 kookboeken
Witte radijsjes, paarse wortelen, tuinmelde (de spinazie van de Middeleeuwen), gele boontjes, broccoletto (soort broccoli), je leert er alles over in de Denk groenten!-serie. Voor ieder seizoen is er een eigen kookboek, met daarin de groenten van dat seizoen. Van radijsjes, sla en tuinbonen in de lente, komkommer, tomaten en snijbiet in de zomer, spitskool, pompoenen en koolrabi in de herfst tot pastinaak, witlof en spruiten in de winter.
De recepten zijn vaak vegetarisch en veelal verrassend. Zeker als de groenten in toetjes worden verwerkt, zoals pompoen in dit toetje!

Groenten uit eigen tuin
Naast de vier kookboeken hoort ook een handleiding, met uitleg over de groenten en hoe je ze thuis, op je balkon of in de tuin, zelf kunt kweken. Want niet alle groenten uit het lijstje hierboven zal je zomaar in de winkel kunnen vinden. Met de zadenlijn die bij de serie is ontwikkeld kan dat wel.
De box is niet goedkoop, maar als je ieder kwartaal één van de kookboeken koopt, dan is het goed te doen!

Nominatie Kookboek van het Jaar 2010
Deze kookboekenserie is genomineerd voor de titel Kookboek van het Jaar 2010 in de categorie Beste Initiatief. Ook Hartverwarmend  (in de tussenstand op 1) en Topkoks voor thuiskoks 3 strijden mee om deze prijs.
Welk kookboek heeft deze prijs verdiend volgens jou? En vind je het ook het beste kookboek van 2010, dan kan je hier je stem uitbrengen!

boek: Denk groenten! serie, ook los te verkrijgen - Frank Fol – Minestrone – isbn: 9789081293174
Koop de 4  kookboeken en de handleiding van Denk groenten in de kookboekenshop!
Meer recensies van kookboeken kan je vinden in de rubriek kookboeken.

Lees ook:Home made het beste kookboek van 2010
Lees ook:Kookboek Vergeten groenten
Lees ook:4 x 101 Gouden recepten
Lees ook:vader en zoon hebben beste café van Nederland
Lees ook:Soep

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Denk groenten!

  1. Pingback: Genomineerden Kookboek van het jaar 2010 | Koken

  2. Pingback: Help mee zoeken naar De Beste Groentekok van Nederland! | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>