Verkiezing Kookboek van het jaar 2010

Kookboekenschrijvers en hun uitgeverijen hebben de datum al roodomcirkeld in hun agenda. Op dinsdag 2 november vindt namelijk al weer de vierde verkiezing van het Kookboek van het Jaar plaats. Het evenement is ieder jaar van opzet veranderd. En ook dit jaar zal de verkiezing van het beste kookboek van het jaar weer op een andere manier georganiseerd worden.

Wat er niet veranderd is, is dat een kleine vakjury op zoek gaat naar de beste kookboeken, en dat ook het publiek kan meestemmen.

Nieuwe categorie
Er is in elk geval een nieuwe categorie. Naast een prijs voor het beste Nederlandse kookboek, het beste Vertaalde kookboek en het Beste initiatief, is er nu ook de categorie beste Chefsboek.

De jury
Vijf mensen die in het (kook)boekenvak zitten, vormen ook dit jaar de jury voor de verkiezing van het Kookboek van het Jaar 2010. De jury bestaat uit kookboekenmaakster Anneke Ammerlaan, culi-fotograaf Willem Groeneveld, Caroline Hulsenbeck van Elle eten, Matthijs van der Lely directeur van Selexyz en kookliefhebber en t-shirt ontwerpster Judith Osborn. De jury zal gaan letten op de vormgeving, vernieuwing, maar natuurlijk ook de recepten worden door hen beoordeeld.

De genomineerde kookboeken
De 12 kookboeken die zij het mooiste vinden, zullen worden genomineerd. Tijdens de Kunsthalkookt worden op zaterdag 11 september de genomineerde kookboeken bekend gemaakt. Vanaf dan is het ook mogelijk om te stemmen op de Gouden Garde Publieksprijs, direct al tijdens de Kunsthal kookt, of later online.

Kookboeken7daagse
De uitslag van de verkiezing van het Kookboek van het jaar 2010 wordt op 2 november in de Bijenkorf van Amsterdam bekend gemaakt. En het leuke is; als de winnaars bekend zijn gemaakt, wordt het startschot gegeven voor de allereerste Kookboeken7daagse van Nederland. Later zal ik je daar meer over vertellen!

Wat vind jij eigenlijk het beste kookboek dat het afgelopen jaar is uitgekomen? Kijk ter inspiratie maar even in de rubriek Kookboeken! Ik ben benieuwd…

2 november – Verkiezing kookboek van het jaar 2010, stemmen vanaf 11 september mogelijk

Lees ook:De eerste kookboeken7daagse
Lees ook:Kookboek van het Jaar-verkiezing
Lees ook:Het kookboek van het jaar is …
Lees ook:Home made het beste kookboek van 2010
Lees ook:Genomineerden Kookboek van het jaar 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>