DIY Brownies

foto 3Bij Urban Chef houden ze van lekker eten en drinken! Dat bewijzen ze in hun delicatessen-afdeling in Arnhem die uitpuilt van lekkere, kwalitatieve- en originele producten. Om je ook thuis te laten genieten van al dat lekkers is er ook een traiteur en catering-service. En sinds kort een webshop vol kant-en-klare taarten maar ook verschillende mixen voor de thuisbakker. Koken.blog mocht een aantal mixen testen. Deze week de brownies.

 

De browniemix is gezellig verpakt in een papieren zak. De ingrediënten netjes in aparte zakjes: pure cbrownies 6hocolade, browniemix en notenmix (hazelnoten, pistache, walnoot en cashew). Alles wat je zelf hoeft toe te voegen is roomboter en eieren. Het recept is duidelijk, kort maar krachtig. Kan niet mis gaan.

Het enige punt van attentie is de oventijd. Maar dat is bij brownies natuurlijk altijd cruciaal. Want we willen ze het liefst krokant van buiten, zacht van binnen. De aangegeven baktijd is 30-35 minuten. Na 30 minuten haal ik ze er al uit, want bang voor droge brownies. En dat bleek dus net op tijd. De onderkant nog wat plakkerig, de bovenkant mooi glimmend en krokant.

Prima kant-en-klaar mix dus. Maar als je iets meer tijd hebt, kan niets op tegen deze home-made versie met banaan en karamel (vrij naar het recept van Nigella, maar met net dat beetje extra). Zelf nog iets lekkers toevoegen of variëren met de ingrediënten? Lees dan deze 10 tips voor koken met chocolade.

RECEPT: BANAAN-KARAMEL BROWNIES

Ingrediënten

  • 250 gr boter
  • 250 gr pure chocola
  • 4 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 300 gr suiker
  • 150 gr bloem
  • 2 bananen, in plakjes
  • blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
  • 200 gr gehakte noten

Bereiden

  • verwarm de oven voor op 180* C
  • bekleed de vorm (+/-20 x 20 cm) met bakpapier
  • laat boter en chocola au bain marie smelten
  • klop in een kom de eieren met suiker en vanille
  • laat het chocolademengsel iets afkoelen voordat je het door het ei-mengsel roert
  • voeg daarna de bloem en noten toe en klop tot je een glad beslag hebt
  • doe het beslag in de vorm
  • leg de bananen in het browniemengsel in de vorm en duw ze iets naar onder
  • bak ± 25 minuten
  • de brownies zijn klaar als de bovenkant tot bleekbruin is gedroogd, maar in het midden nog donker en compact is: als je er een mes in steekt, moet het mes er net niet droog uit komen
  • let goed op, bak niet  te lang: het is heel snel te droog!
  • laat de brownies wat afkoelen en giet de karamel erover

Je kunt karamel kant en klaar kopen, maar je kan het ook heel makkelijk zelf maken. Het enige wat je nodig hebt is een blikje gecondenseerde melk (bv Friesche Vlag) uit de supermarkt.

Om de karamel te maken, laat je het blikje ongeveer 2,5 uur zachtjes koken in een pan met water. Zorg dat het blikje steeds onder water staat, anders heb je kans dat het blikje ontploft. Auw! Na 2,5 uur koken is de karamel klaar. Laat het blikje afkoelen voor je het opent, anders heb je een karamelstroom over je handen. Als je de karamel in de koelkast bewaart, is deze zeker een paar weken houdbaar.

Ingrediënten (voor maximaal 48 stukjes)
-  375 gram zachte boter
-  375 gram pure chocolade
-  6 grote eieren
-  1 eetlepel vanille extract
-  500 gram fijne kristalsuiker
-  225 gram bloem
-  1 theelepel zout
-  150 gram gehakte walnoten
-  150 gram gehakte witte chocolade
Verwarm de oven vast voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Je hebt een flinke vorm nodig van ongeveer 33×23 centimeter en zo’n 5,5 centimeter hoog.

- See more at: http://www.laurasbakery.nl/2012/02/recept-brownies.html#sthash.nmiIoBh1.dpuf

Lees ook:Recept Chocoladetosti’s
Lees ook:Wie bakt de lekkerste brownies?
Lees ook:De kerstgeur van kruidbroodjes
Lees ook:Recept Tarte tatin met prei
Lees ook:Cups in de Nederlandse keuken

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “DIY Brownies

  1. Herna

    Kijken jullie ook naar de programma’s: heel Holland/Engeland bakt?

      /   Reply  / 
  2. Edith Dourleijn

    Ik kijk eerlijk gezegd heel weinig kooktv. Van Heel Holland Bakt heb ik wel een paar afleveringen gezien, maar naar BBC kijk ik eigenlijk zelden. Vind HHB trouwens erg grappig, en je steekt er zo af en toe nog wel iets van op. Kijk jij het, Herna?

      /   Reply  / 
  3. Herna

    Ja ik kijk het. Heel Engeland bakt is ook op Omroep Max, je hoeft dus niet naar de BBC te kijken!
    Groet Herna

      /   Reply  / 
  4. Edith Dourleijn

    Vanavond de finale toch? En ja, ik heb meegekregen dat MAX nu ook de originele Engelse versie gaat uitzenden (of dat al aan het doen is..). Het is nu eigenlijk veels te lekker weer om binnen tv te gaan zitten kijken, maar goed..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>