Bij het buiten eten hoort wat mij betreft ook lekker brood met een dip. Soms gewoon wat (zelfgemaakte!) kruidenboter, maar ook hummus (van kikkerertwen en sesampasta, hmmm) of deze baba ganoush (van geroosterde aubergines) zijn erg lekker. En aan het rijtje wil ik ook graag tapenade toevoegen.
Want tot mijn grote verbazing heb ik daar hier op koken.blog.nl nog nooit een recept voor geplaatst . Buiten deze tapenade met zongedroogde tomaten, dan. Dus met behulp van het boekje Heerlijke dips, dressings, tapenades en sauzen in 30 minuten maak ik dat nu goed.
TAPENADE
Voor 4 personen
Ingrediënten:
* 150 gr groene of zwarte olijven, zonder pit –> ik vind groene lekkerder, maar een mix is ook fijn!
* 2 tenen knoflook
* 2 el olijfolie
* 1 koffielepel Provencaalse kruidenmix
* peper
Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat de olijven ontpit zijn. Hak ze fijn.
Pel de knoflook en hak ze grof.
Verwarm de olijfolie en bak op laag vuur de knoflook met de kruiden zachtjes aan.
Prak de knoflook fijn met een vork en roer de gehakte olijven door de olie.
Breng op smaak met peper.
TiP: Je kunt ook alles in 1x in de keukenmachine mengen.
TiP2: Het is ook lekker om er 1 of 2 filets ansjovis doorheen te doen. Houd je niet zo van de sterke smaak, verwarm deze dan met de knoflook, zodat de visjes in de olie oplossen.
.
Dit recept komt uit het kookboek Heerlijke dips, dressings, tapenades en sauzen in 30 minuten door Veronique en Michel De Meyer (Standaard Uitgeverij, isbn 9789002239946), lees hier mijn recensie van dit kookboek
Het boek kan je kopen in de koken.blog-shop.
Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.
–
Lees ook:Recept olijvensoep
Lees ook:Recept Soep van aardperen, met tapenade
Lees ook:Recept Lofsalade met olijven
Lees ook:Recept Winterse pasta met groene kool
Lees ook:Recept Salade van gegrilde Haloumi met kruidendressing
Pingback: Heerlijke dips, dressings, tapenades en sauzen | Koken
Pingback: Win een kookboek! | Koken