Ik weet niet hoe jullie er over denken, maar ik associeer de Italiaanse keuken altijd met de lichte keuken. Omdat ze veel gebruik maken van groenten, vis en slechts af en toe vette dikmakers (denk aan pasta carbonara). En in Mijn Italiaanse dieet laat Gino d’Acampo (die we al kennen van zijn kookboek Magnifico) al die lekkere lichte gerechten zien. Lees maar.
Deze Entrecote met saus van gorgonzola lijkt me heerlijk. Omdat in de Italiaanse keuken vleesgerechten als secondi (na antipasti en voorgerechten primi) op tafel komen, staat er helaas niet bij hoe je dit gerecht in de Nederlandse keuken kunt eten. Ik at zelf ooit eens een vergelijkbaar recept met varkenshaas en serveerde daar aardappeltjes uit de oven met rozemarijn bij, en een lekkere salade.
ENTRECODE MET SAUS VAN GORGONZOLA EN ROZE PEPERKORRELS
Voor 4 personen
Ingrediënten:
* 30 gr boter
* 1 el olijfolie
* 4 entrecotes, van ca 100 gram elk
* 1 el roze peperkorrels
* 1 dl witte wijn
* 100 gr gorgonzola (of een andere iets mildere blauwschimmelkaas)
Bereidingswijze:
Verwarm de boter en olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin de entrecotes met de roze peperkorrels aan beide kanten op hoog vuur aan. Bak ze 3 minuten per kant.
Haal het vlees uit de pan en pak ze in in aluminiumfolie.
Laat de peperkorrels in de pan, giet de wijn erbij en laat dit op hoog vuur pruttelen. Roer intussen de aanbaksels in de pan los, die geven smaak aan je saus.
Snijd intussen de kaas in blokjes en doe ze in de pan. Draai het vuur lager, roer de kaas door de wijn tot een gladde saus ontstaat.
Serveer de entrecotes met de gorgonzolasaus met roze peperkorrels.
Uit het boek: Mijn Italiaanse dieet – Gino d’Acampo – Fontaine – isbn: 9789059563636
te koop in de koken.blog-shop
Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.
–
Lees ook:Mijn Italiaanse dieet
Lees ook:Recept Romantische snelle stoofpot van mosselen en venusschelpen
Lees ook:Recept – Gebakken snoekbaarsfilets met zuurkool met mosterdsaus
Lees ook:feestelijk nieuwjaarshapje: gegrilde peer met gorgonzola
Lees ook:Recept Ovenschotel van aubergine, tomaat en buffelmozzarella
Pingback: Mijn Italiaanse dieet | Koken