Recept Gekarameliseerde witlof

Als je witlof, spruitjes of andijvie op tafel zet, zullen de kinderen negen van de tien keer met afkeer reageren. En dat is ook niet zo verwonderlijk, want bitter moet je leren waarderen. Door het veel te proeven en door op te groeien, kan je het leren eten. Dit recept voor gekarameliseerde witlof kan daarbij helpen. De combinatie met het zoet van de honing maakt het een lekker gerecht. 

GEKARAMELISEERDE WITLOF
voor 4 personen

Ingrediënten:
* 2 of 3 stronkjes witlof per persoon
* 4 el honing
* 4 takjes tijm
* 2 takjes rozemarijn
* olijfolie
* peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de stronkjes witlof in de lengte doormidden. En verwijder de kern voorzichtig. Zorg wel dat de blaadjes nog aan elkaar blijven zitten.
Verwarm de olijfolie in een pan, bak de witlof hierin.
Rits de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes en voeg toe aan de witlof.
Doe ook de honing erbij en laat deze karameliseren.
Draai de witlof om en zorg dat je de honing over de witlof verdeelt.
Na een minuut of 15 a 20 is de witlof gaar (afhankelijk van hoe zacht je ‘m wilt hebben).

Het recept zag ik Herman den Blijker eens maken in zijn tv-programma Herman helpt.

Lees ook:Recept Gemengde paddenstoelentaartjes
Lees ook:Recept gebakken aardappelen met rozemarijn
Lees ook:Recept Zeeuwse mosselen van Sergio Herman
Lees ook:Recept Winterse salade met biet, wortel en witlof
Lees ook:Recept de hutspot van Herman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>