Recept de hutspot van Herman

Hutspot, je maakt het meestal zo, of met klapstuk. Of misschien ga je voor deze moderne interpretatie of deze Arabische. Maar nu vond ik weer een nieuwe variant van de hutspot, de variant van Herman den Blijker. In zijn nieuwste kookboek Peen & Ui (later meer) geeft hij zijn interpretatie van de bekende hutspot. Met klapstuk, maar ook met venkel, en dat maakte mij wel nieuwsgierig.

DE HUTSPOT VAN HERMAN DEN BLIJKER
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 2 middelgrote uien
* 1 grote winterpeen
* 1 sjalotten
* 1 venkelknol
* 8 tenen knoflook
* 500 gr aardappels
* olijfolie
* 500 gr klapstuk
* 5 dl jonge rode wijn
* 1 dl kalfsfond
* 1 bos platte peterselie
* 6 takjes tijm
* zout en peper

Bereidingswijze:
Maak alle groenten schoon, snijd de peen en ui in flinke stukken, de sjalotten in kleinere stukken en de venkel in schijven. Halveer de aardappels en de tenen knoflook.
Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en bak hierin de groenten aan (behalve de aardappelen en knoflook), evt in porties. De groenten mogen een kleurtje krijgen.
Doe de klapstuk erbij, met de rode wijn, fond, peterselie, tijm. Voeg ook de aardappelen en knoflook toe. Schenk er zoveel water bij dat de groenten net onder staan. Laat de hutspot op je kleinste pit op de laagste stand in ongeveer 2 uur, met deksel erop, gaarstoven. Controleer of het vlees gaar maar niet droog is. Breng de hutspot op smaak met zout, peper en en evt. nog wat extra kalfsfond.

Uit het boek: Peen & Ui – Herman den Blijker & Jaap van Rijn - Carrera - isbn: 9789048807680
te koop in de koken.blog-shop

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Kookboek Peen & Ui
Lees ook:Recept Zeeuwse mosselen van Sergio Herman
Lees ook:Recept Arabische hutspot
Lees ook:Aardappelgratin met rode bietjes
Lees ook:Recept – Gebraden hele kip voor kleine sterren

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept de hutspot van Herman

  1. Pingback: Kookboek Peen & Ui | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>