Recept Geroosterde zoete uien

bistro thuisEén van mijn favoriete groentebereidingen is roosteren. Je stort heel eenvoudig de groenten op een bakblik, je legt er wat smaakmakers zoals knoflook en (verse) kruiden tussen, je giet er wat olijfolie over en je husselt alle ingrediënten en laat daarna de oven het werk doen. Wat ik nog nooit gedaan heb is om alleen uien te roosteren, maar dit recept ga ik zeker een keer uitproberen.

Voor dit recept kan je witte zoete uien nemen, maar ook met gewone gele uien wordt het erg lekker. Door het roosteren krijgen de uien hun zoete smaak toch wel.

GEROOSTERDE ZOETE UIEN

Ingrediënten:
* 12 zoete uien ter grootte van een golfbal
* klont boter, scheut olijfolie
* peper en zout.

Bereidingswijze:
Snijd de uien overlangs, dus van wortel naar plukje door en pel ze NIET.
Verhit de olijfolie met de boter in een pan met dikke bodem en bak de snijkant van de uien bruin.
Zorg dat de schil naar boven wijst en zet de pan in een voorverwarmde oven van 150 graden. Laat de uien 30 à 40 minuten roosteren.
Presenteer ze met de snijkant naar boven, bestrooi ze met peper, zout en nog wat olijfolie.

Uit: Bistro Thuis – Anthony Demetre – Inmerc – ISBN 9789066116979. Lees hier mijn recensie van dit boek.

Lees ook:Recept Uienbrood
Lees ook:Recept Spaanse Sint-Jakobsschelpen met zoete paprikapoeder
Lees ook:Recept Omgekeerde mini-uientaartjes
Lees ook:Recept hutspot
Lees ook:Recept Salade van geroosterde paprika met ansjovis

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Geroosterde zoete uien

  1. Pingback: Kerstmenu uit kookboeken | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>