Recept Omgekeerde mini-uientaartjes

zelfgeoogstUien, ze kosten nauwelijks iets in de winkel. Dus waarom zou je in vredesnaam de moeite nemen om ze zelf te kweken? Het antwoord daarop kan ik niet vinden in het nieuwste hippe moestuinierboek Zelfgeoogst. Maar ik kan het wel zelf verzinnen: het is nu eenmaal leuk om zelf je groenten te zien groeien. En op mijn balkonnetje had ik altijd een hele reeks aan kruiden en groenten staan. Maar geen uien.

En die ga ik dit jaar zeker proberen te kweken. In Zelfgeoogst (straks hier meer over dit hippe moestuinnier-annex-kookboek) staan de tips hiervoor èn een lekker recept om ze te verwerken. Deze Omgekeerde mini-uientaartjes maak je per persoon en vormen een lekker en verrassend voorgerechtje. 

Omgekeerde mini-uientaartjes
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 2 uien
* paar takjes tijm
* 4 plakken bladerdeeg
* olijfolie
* peper en zout
En je hebt 4 kleine taartvormpjes (doorsnede van 8 cm) nodig!

Bereidingswijze:
Laat de bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de uien en snijd ze in parten.
Leg de parten in de taarvormpjes, druppel er wat olie over, en bestrooi met de blaadjes tijm, peper en zout.
Bak de uien ongeveer 5 minuten in de oven.
Snijd intussen het bladerdeeg in een circel die ongeveer 3 cm groter is dan de vormpjes. Rol eventueel eerst de plakjes bladerdeeg iets uit.
Haal de uien uit de oven, leg het deeg over de uien en bak de taartjes in nog eens 10 minuten goudbruin.

TiP: Verkruimel wat geitenkaas over de ui voordat je het deeg erover legt.

boek: Zelfgeoogst – Marian Flint – Uitgeverij Snor – isbn: 9789079961092 – te koop bij bruna
—————————–
Wil je nog meer recepten uit kookboeken? Klik dan links op de rubriek Kookboeken. Bij ieder kookboek kan je doorklikken naar een recept eruit. Meer recepten staan in de rubriek Recepten.

Lees ook:Zelfgeoogst
Lees ook:recept amandelstaaf
Lees ook:Honey jumble cookies
Lees ook:Recept Geroosterde zoete uien
Lees ook:Recept Uienbrood

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Omgekeerde mini-uientaartjes

  1. Pingback: Zelfgeoogst | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>