Recept Salade van geroosterde paprika met ansjovis

Ansjovis uit een blikje is erg veelzijdig. Je kunt ze direct uit het blikje snoepen, je kunt ze gebruiken als onzichtbare smaakmaker in sauzen of je kunt ze een ere rol geven in een salade. Dat laatste doen we vandaag. Vooral de combinatie met geroosterde paprika is ansjovis niet te versmaden en je komt deze combinatie veelal in Spaanse tapas tegen. Het zoete van de paprika en de unieke smaak van ansjovis passen erg goed bij elkaar.

Het vruchtvlees van een geroosterde paprika leg je dan in een marinade van olijfolie, een lekkere azijn en wat ingelegde ansjovis. Wat peper en zout erover en even laten intrekken. Zoals bijvoorbeeld in dit recept.

Het roosteren van een paprika: 
Voor het roosteren van een paprika moet je even tijd nemen, maar wees gerust, de oven doet het werk. Leg een rode of gele paprika's in een oven van ca 210 graden en draai ze iedere 10 minuten een kwartslag om. Dat de schil zwart wordt, dat is juist de bedoeling, maar het paprikavruchtvlees daaronder mag niet verbranden. Als de paprika's rondom aardig zwart zien, haal je ze uit de oven en laat je ze in een ruime plastic zak even uitrusten en ietwat afkoelen. Na een minuut of 10 kan je het zwarte vel er makkelijk afhalen en houdt je het zoete vruchtvlees over.

Barbecue-tip:
Wat ik zelf nog wel eens doe, is de paprika's roosteren op een hoekje op de bbq, ze zo snel mogelijk pellen en ze daarna kort laten marineren en als bijgerechtje eten.

Deze week gaan we op koken.blog aan de ansjovis, vers, bevroren of uit blik aan de slag. Kan je bij je visboer niet aan verse ansjovis komen, kijk dan eens in de diepvriezer van je visboer of je 'Turkse' groenteboer. Grote kans dat ze daar in liggen. En een verse ansjovis die bak je en leg je in deze heerlijke groene kruidenpesto of je maakt ze zelf in om ze in deze snelle en makkelijke pasta te verwerken, om er bovenstaande salade van te maken of deze bijzondere Noord-Afrikaanse bloemkoolschotel..

Lees ook:Recept Ansjovis met een groene kruidenpesto
Lees ook:Recept Ingelegde ansjovis
Lees ook:Recept Spaghetti met ansjovis, tomaat en rucola
Lees ook:Recept Bloemkool met ansjovis
Lees ook:Recept Geroosterde zoete uien

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Salade van geroosterde paprika met ansjovis

  1. Pingback: Recept Groenten op de barbecue | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>