Recepten ontbijt moederdag: het fruit

flappleKomende zondag is het moederdag en dan verdienen alle moeders een lekker ontbijtje. Je kunt dan natuurlijk niet aankomen met een bruine boterham met kaas. Daarom deze week op koken.blog.nl  allerlei suggesties voor de lekkerste ontbijtjes voor moederdag. We beginnen met een gezonde tip. Je kunt natuurlijk kiezen voor het gewone glaasje versgeperste jus d'orange, maar je kunt moeders noodzakelijke vitamientjes ook op een andere manier verpakken.

In een smoothie bijvoorbeeld. Kies daarvoor fruit (vers en/of bevroren) dat je moeder het lekkerste vindt en pureer dat met melk, yoghurt of – waarom ook niet – roomijs (eventueel op basis van soja). Zelf ben ik dol op een smoothie met banaan, meloen, melk en een paar blaadjes munt, misschien jouw moeder ook? Ben je niet zo creatief, laat je dan inspireren door de recepten van deze website of dit overzicht. En denk niet dat je persé een keukenmachine of blender nodig hebt om een smoothie te kunnen maken, met een staafmixer lukt het ook prima.

Maar je kunt je moeder natuurlijk ook verrassen met een bakje gemengd fruit. Neem hiervoor een paar verschillende soorten fruit, schil het en snijd het in hapklare brokjes. Vorkje erbij en prikken maar. Extra leuk wordt het als je de fruitsalade in een uitgeholde meloen of ananas serveert. In plaats van in een bakje kan je het fruit ook op een spiesje prikken. Een leuk en veilig klusjes voor de kinderen!

Of beleg een boterham, stukje toast of beschuitje met fruit. Aardbeien zijn hiervoor het meest geschikt en nu ook uit de Hollandse bodem verkrijgbaar. Maar banaan op brood is ook niet te versmaden.

Deze week maken we lekkere ontbijtjes op koken.blog. Bekijk eens de tips voor een belegd broodje, dan hoeft je moeder zelfs niet meer haar boterhammetje zelf te smeren! Of ga wat uitgebreider aan de slag in de keuken en bak zelf allerlei lekkers. En hoe je dat veilig doet met je kinderen samen, lees je hier.

Kijk ook eens bij de ei-recepten van koken.blog: gemarmerde eieren, het feestelijke eieren en cocotte, een lekkere omeletroerei à la Gordon Ramsay of kies voor een gepocheerd ei.

Lees ook:Recepten ontbijt moederdag: belegde broodjes
Lees ook:Recepten ontbijt moederdag: zelf bakken
Lees ook:Tips voor een veilige moederdag in de keuken
Lees ook:Aap Boki leert kinderen groenten en fruit eten
Lees ook:Recept winterse smoothie met rode kool

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>