Tips voor een veilige moederdag in de keuken

Moederdag is bij uitstek de dag dat kinderen de keuken induiken om een ontbijtje voor mama te maken. Als ouder is het dan erg verstandig om dan een oogje in het zeil te houden, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker omdat Moederdag een extra spannende dag is voor de kleintjes. Want mama moet worden verwend en wat zou ze vinden van het (zelfgeknutselde) cadeautje en het ontbijtje? Grote kans dat je kinderen dan net even wat meer opgewonden zijn dan normaal en net even wat meer toezicht nodig hebben.

Op de pagina Veilige Moederdag staan een aantal tips om ongelukjes te voorkomen en een kleine EHBO-wijzer voor als het toch mis is gegaan. Het zijn tips die je als ouder zeker bekend voor zullen komen en die je eigenlijk altijd moet toepassen als je je kinderen in de keuken laat helpen.

Beveilig je laden, vooral die met scherpe spullen, zorg dat de stelen van de pannen naar achter gericht zijn, gebruik zoveel mogelijk de achterste pitten, zorg ervoor dat losse krukjes enzo niet in de keuken staan en – dit vind ik een ludieke – spoel de kraan na gebruik van heet water even door met koud water. 

Tot slot geeft de site twee menu's die heel goed met kinderen te maken zijn. Luxe minibroodjes, een bagel met zalm en roomkaas, scrambeld eggs, een cocktail van vers fruit en vruchtenkwark schrijft het ene menu voor en een sandwich met gerookte kip en gedroogde tomaten, hangop met aardbeien, rucola-zalmtoast en een vruchtensapje met munt stelt het andere menu voor.

Deze week maken we lekkere ontbijtjes op koken.blog. Zo gaven we lekkere en gezonde tips voor fruit bij het ontbijt, deden we ideeën op voor belegde broodjes of bakten we zelf allerlei lekkers.

Kijk ook eens bij de ei-recepten van koken.blog: gemarmerde eieren, het feestelijke eieren en cocotte, een lekkere omeletroerei à la Gordon Ramsay of kies voor een gepocheerd ei.

Lees ook:Recepten ontbijt moederdag: zelf bakken
Lees ook:Recepten ontbijt moederdag: het fruit
Lees ook:Aap Boki leert kinderen groenten en fruit eten
Lees ook:Recepten ontbijt moederdag: belegde broodjes
Lees ook:Uitdaging: Koken voor een microkrediet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>