Recepten ontbijt moederdag: zelf bakken

Wanneer we voor het eerst begonnen zijn om onze moeder te eren, daarover wordt verschillend gedacht. Rond 1600 werd in Engeland een soort van moederdag gevierd, in de vorm van een verering van Rhea, de moeder van de Griekse goden. Dat was Mothering Sunday. Moederdag in onze huidige vorm is overgewaaid uit de Verenigde Staten. In Nederland is moederdag overgegaan in een verwendag voor moeder, waarbij niets te dol is. En een lekker ontbijtje op bed hoort daar zeker bij. En als je de fase van een zelfgeknutseld cadeautje ontgroeid bent, kan je natuurlijk ook de keuken induiken om voor je moeder (en jezelf natuurlijk) iets lekkers te bakken.

Want hoewel in Nederland het ontbijt meestal niets meer is dan een boterhammetje met zoet beleg, kennen ze in het buitenland heel andere zoetigheden bij het ontbijt. Wat dacht je van pannenkoeken? Niet die grote uit het pannenkoekenrestaurant, maar die kleine Amerikaanse pancakes? Of Russische blini's? Maar ook het flensje is heel geschikt om bij het ontbijt te eten. Of verras je moeder met een paar (hartige) poffertjes. Als ze het niet op kan, zal ze er niets op tegen hebben dat jij haar een handje helpt.

Ook leuk is het om muffins te maken. Deze kleine cakejes kan je op allerlei verschillende manieren smaak geven, zoals deze pagina laat zien. Of bak een cake. Halveer deze in de lengte, smeer er een vruchtenjam tussen en leg de helften weer op elkaar. Dat ziet er feestelijk uit. Of beleg een plakje cake met slagroom en verse aardbeien. Houdt je moeder niet van zoet, kies dan voor deze hartige cake.

Tenslotte zijn soesjes ook heel leuk. Je kunt ze vullen zoals je wilt, met aardbei en chocolade bijvoorbeeld, of hartig.

Deze week maken we lekkere ontbijtjes op koken.blog. Lekker en gezonde tips voor fruit bij het ontbijt gaven we maandag, en gister stonden gaven we tips voor belegde broodjes. En hoe je veilig de keuken induikt met je kinderen samen, lees je hier.

Kijk ook eens bij de ei-recepten van koken.blog: gemarmerde eieren, het feestelijke eieren en cocotte, een lekkere omeletroerei à la Gordon Ramsay of kies voor een gepocheerd ei.

Lees ook:Recepten ontbijt moederdag: het fruit
Lees ook:Tips voor een veilige moederdag in de keuken
Lees ook:Recepten ontbijt moederdag: belegde broodjes
Lees ook:Uitdaging: Koken voor een microkrediet
Lees ook:Recept Pasen: Sandwich met zalm en avacado

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>