Recept Vegetarische auberginetaart met geitenkaas

Eén van mijn favoriete vegetarische recepten is dit auberginetaartje met geitenkaas. Het is makkelijk, snel gemaakt en iedereen lust het. En je krijgt alle benodigde voedingsstoffen met één gerecht binnen, wat wil je nog meer. Maar niet alleen daarom is dit een favoriet gerecht. Dat komt doordat ik zo dol ben op aubergines, maar daarmee zal ik jullie een andere keer vervelen. Nu eerst deze quiche. In een droge koekenpan rooster je kort de pijnboompitjes en daarna bak je blokjes aubergine in wat olie goudbruin en enigszins zacht. In de laatste minuut voeg je ook fijngesneden knoflook en kruiden toe. Dan doe je er in stukjes gesneden tomaten bij en deze laat je kort even meepruttelen. Intussen vet je een springvorm in en beleg je deze met plakjes (ontdooide) bladerdeeg. De vorm vul je dan met het aubergine-tomatenmengsel met de pijnboompitten en daarop leg je wat blokjes geitenkaas. Het bijzondere aan dit recept is dat je er geen eieren voor nodig hebt om een stevige taart te krijgen, daarvoor is het groentenmengsel van zichzelf al stevig genoeg. Even in de oven tot de bladerdeeg gaar is (ca 20 min) en de geitenkaas een lekker kleurtje heeft. Lees hier het hele recept.

Deze week kookt koken.blog vegetarisch. Lees hier waarom. Dinsdag maakten we vegetarische taco’s en woensdag namen we een kijkje in Jan’s keuken en leerden we een Spaanse groentenstoofpot maken. Donderdag deed Andy McDonald onze voor hoe je pasta met tuinbonen en pecorino maakt. En op vrijdag V-day maakten we deze vegetariche aardappelcurry.

 

Lees ook:Recept Vegetarische spinazie-preitaart met pijnboompitten
Lees ook:Recept Spaanse groentenstoofpot
Lees ook:Vegetarische week op koken.blog
Lees ook:Recept Vegetarische aardappelcurry
Lees ook:Recept Vegetarische taco’s

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Vegetarische auberginetaart met geitenkaas

  1. Pingback: Vegetarische week op koken.blog | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>