Recept Vegetarische aardappelcurry

v-day

Het initiatief bestaat al langer, maar deze vegetarische themaweek van koken.blog is een mooie aanleiding om er aandacht aan te besteden: de vegetarische vrijdag. Dit is een initiatief van de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) en Wakker Dier en is erop gericht om mensen bewust te maken dat een beter klimaat ook verkregen kan worden door het eten van vlees te minderen. Als rekenvoorbeeld geven ze op hun gezamenlijke website ".. wist je dat je voor een 1 kilo biefstuk net zoveel water verbruikt wordt als voor 1300 keer douchen?". Dat moet toch overtuigen om het V-day weekrecept van deze week eens uit te proberen?

En dat weekrecept is deze vegetarische aardappelcurry. Curry's zijn Indiase stoofpotten en daarin kan je allerlei groenten kwijt. Het voordeel van een vegetarische stoofschotel is dat deze veel sneller klaar is dan stoofpotten met vlees. In deze curry gaan aardappelen, uien, knoflook, bloemkool, tomaten en erwtjes. En met de smaakmakers garam massala (een Hindoestaans kerriemengsel), kurkuma, komijn, korianderzaad (ketoembar) en verse gember en rode Spaanse peper. Houd je niet zo van pittig doe dan het pepertje in z'n geheel in de stoofpot, maar vergeet 'm dan niet eruit te halen voor je het gerecht serveert! Lekker met rijst of naan brood.

Deze week kookt koken.blog vegetarisch. Lees hier waarom. Het eerste gerecht van deze week is een favoriet van mijzelf, een vegetarische auberginetaart met geitenkaas. Dinsdag maakten we vegetarische taco's. Woensdag namen we een kijkje in Jan's keuken en leerden we een Spaanse groentenstoofpot maken. En donderdag deed Andy McDonald onze voor hoe je pasta met tuinbonen en pecorino maakt.

Lees ook:Recept Spaanse groentenstoofpot
Lees ook:Vegetarische week op koken.blog
Lees ook:Recept Stoofpot met kip
Lees ook:Runderstoofpot voor de kleintjes
Lees ook:Kokenblog Kerstmenu: Pompoen-kikkererwtenstoofpot met halloumi

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Vegetarische aardappelcurry

  1. Pingback: Paul McCartney wil vegetarische maandag | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>