Vegetarische week op koken.blog

De voedselprijzen rijzen letterlijk de pan uit en in Haïti is het al tot voedselrellen gekomen. In Nederland roept minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking op tot het eten van minder vlees. Hoewel hij zelf wel vlees eet, vindt de minister dat we moeten minderen. ’De productie van vlees is een van de minst rendabele manieren van voedselproductie. Het duurt lang, je moet de dieren voeden en het neemt ook nog eens veel grond in beslag’, zo zei hij. Daarom staat koken.blog deze week helemaal in het teken van vegetarische gerechten.

Vlees is één van de belangrijkste leveranciers voor eiwitten. En eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor ons lichaam en leveren bij verbranding energie. Vleeseters krijgen meer dan genoeg (dierlijke) eiwitten binnen en kunnen rustig een dagje zonder vlees. Zelf eet ik geregeld geen vlees of vis en deze week geef ik je mijn favoriete vegetarische recepten en ga ik op zoek naar andere leuke vleesloze gerechten.

Denk je erover om fulltime vegetariër te worden, neem dan eens een kijkje in de Survivalgids voor vleesverlaters van Vegatopia. Daarin krijg je antwoord op al je vragen over vegetarisme en vegetarisch koken.

Deze week kookt koken.blog vegetarisch. Het eerste gerecht van deze week is een favoriet van mijzelf, een vegetarische auberginetaart met geitenkaas. Dinsdag maakten we vegetarische taco’s en woensdag namen we een kijkje in Jan’s keuken en leerden we een Spaanse groentenstoofpot maken. En donderdag deed Andy McDonald onze voor hoe je pasta met tuinbonen en pecorino maakt. En op vrijdag V-day maakten we deze vegetariche aardappelcurry.

 

Lees ook:Recept Spaanse groentenstoofpot
Lees ook:CDA wil verbod op vegetarisch kookboek
Lees ook:Recept Vegetarische aardappelcurry
Lees ook:En het kookboek van de Vegetarische Slager is voor …
Lees ook:Recept Vegetarische taco’s

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vegetarische week op koken.blog

  1. Pingback: Recept Vegetarische taco’s | Koken

  2. Pingback: Recept Vegetarische auberginetaart met geitenkaas | Koken

  3. Pingback: Recept Spaanse groentenstoofpot | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>