Rubriek: Koken doe je zo

Recept Marokkaanse komkommermoes

Je kunt een komkommer natuurlijk in plakjes snijden en deze dan marineren op Mediterrane of Thaise wijze, maar dat het ook anders kan bewijst dit recept.Het is een Marokkaans bijgerecht van komkommer en het is heerlijk fris. Maak het een dag vantevoren en bewaar de moes in de koelkast zodat je het gerecht lekker koud

Lees verder...

Recept Thaise komkommersalade

Omdat komkommer zich heel goed leent voor lekkere en frisse salades, ook nu weer een komkommersalade. Er zit een klein beetje suiker in verwerkt en kan voor verkoeling zorgen naast een pittig gerecht.

Lees verder...

Recept Komkommersalade

Niets is lekkerder dan op een warme zomerdag een frisse salade bij het eten te serveren. Komkommer is daar bij uitstek geschikt voor. Deze salade is lekker zomers en iedereen lust 'm.

Lees verder...

Recept Gazpacho (koude tomatensoep)

In Spanje weten de mensen wel hoe ze het beste met tropische temperaturen om kunnen gaan. Ze houden 's middags een lange siësta en hebben een heerlijk koud tomatensoepje verzonnen om ook 's avonds nog wat verkoeling te krijgen. En zoals het met veel traditionele gerechten gaat, iedereen heeft er zijn eigen recept voor. Mijn

Lees verder...

Recept Spaanse tortilla (aardappelomelet)

Viva Espana! Dat waren de laatste woorden van Nederlands populairste voetbalcommentator Frank Snoeks na afloop van Duitsland-Spanje, de finale van het Europees Kampioenschap voetbal. En dat bracht mij gelijk op het idee voor het weekthema op koken.blog: Spanje! Het eerste recept heb je bij toeval vorige week al gekregen en dat was het recept voor

Lees verder...

Recept Paella

Wat ik zelf nu een echt lekker zomers recept vind is paëlla. Deze Spaanse rijstschotel kent vele varianten, waarover dan weer voortdurend getwist wordt welke de originele is. Ik vind dat dan altijd leuke en leerzame discussies om te lezen, maar trek bij het koken lekker mijn eigen plan. Want soms heb ik niet alle ingrediënten in

Lees verder...

Recept Franse kip met paprika

Op mooie zomerse dagen wil je lekker licht en snel eten. Dit gerecht zet je op en laat je een klein kwartiertje pruttelen en in de tussentijd dek je mooi de tafel en schenk je jezelf alvast een lekker glas rosé in. En het mooie is dat je op dit recept goed kunt variëren. Je kunt

Lees verder...

Recept Ratatouille

De zomer lijkt nu echt te gaan beginnen en daarom deze week allerlei lekkere zomerse gerechten. Dit van oorsprong Franse gerecht is een typisch boerengerecht. Een eenvoudige bereidingswijze en niet al te complexe smaken, verse ingrediënten en erg lekker. Eet het met (bruin) boerenbrood, een Turks brood (pide), witte rijst of pasta en je vegetarische maaltijd

Lees verder...

De tips voor een geweldige oranje avond

De afgelopen weken was koken.blog oranje gekleurd. En vanavond speelt het Nederlands elftal op het EK voetbal tegen het Rusland van Guus Hiddink in de kwartfinale. Hoe deze wedstrijd zal verlopen, daarop heb ik geen invloed. Wel zet ik nog even alle oranje tips voor thuis voor je op een rijtje.

Lees verder...

Recept EK voetbal Oranje snack: Oranje Zwitserse koek

Afgelopen week verklapte ik al dat oranje de meest populaire zoekterm is om op koken.blog terecht te komen. Tussen de zoektermen zag ik gister ook deze staan: paragnost wordt oranje euro 2008 kampioen Tja, ik ben geen paragnost en zou het niet weten. 'Onze' jongens spelen er goed genoeg voor, maar of ze het tot

Lees verder...

Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde zalmrolletjes

Ik hoor al geluiden dat mensen vanavond liever naar Italië tegen Frankrijk zullen gaan kijken, dan naar de verrichtingen van het Nederlands elftal tegen Roemenië. Hoor jij net als ik tot die laatste groep, dan kan je jezelf verwennen met deze heerlijke snack. Ook deze is eenvoudig en snel te maken.

Lees verder...

Recept EK voetbal Oranje snack: gevulde abrikoos

'Oranje' was de afgelopen week met stip de meest gebruikte zoekterm op om dit culinaire blog terecht te komen. Daarom voor diegenen die er maar niet genoeg van krijgen, staat ook deze week koken.blog in het teken van de zegetocht van het Nederlands elftal. De snack van vandaag is een gevulde abrikozen.

Lees verder...

Eet veilig, vooral thuis!

Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar van eten kan je soms ziek worden. In voedsel dat niet goed bewaard is of niet goed verhit is, kunnen virussen en bacteriën zich snel vermeerderen. Een voedselinfectie is dan het gevolg. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) schat dat jaarlijks 300.00 tot 750.000

Lees verder...