Recept Ratatouille

De zomer lijkt nu echt te gaan beginnen en daarom deze week allerlei lekkere zomerse gerechten. Dit van oorsprong Franse gerecht is een typisch boerengerecht. Een eenvoudige bereidingswijze en niet al te complexe smaken, verse ingrediënten en erg lekker. Eet het met (bruin) boerenbrood, een Turks brood (pide), witte rijst of pasta en je vegetarische maaltijd is compleet.

RATATOUILLE

Ingrediënten:
een kleine aubergine
een kleine courgette
1 ui
1 teen knoflook
1 rode paprika
3 vleestomaten
2 el Provencaalse kruiden
peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd alle groenten in hapklare brokjes.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin zachtjes de ui en na een paar minuten ook de fijngesneden of uitgeperste knoflook.
Bak dan de paprika en de Provencaalse kruiden mee en voeg als deze wat zachter begint te worden ook de aubergine toe.
Bak de aubergineblokjes goudbruin en voeg de stukjes courgette toe.
Als laatste doe je de in stukjes gesneden tomaten erbij en laat het gerecht nog zeker 10 minuten sudderen tot de groenten zacht en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Lees ook:Recept Snelle pasta met courgette en pesto
Lees ook:Recept Goulashsoep
Lees ook:Recept Pasta met courgette en verse kruiden
Lees ook:Recept Japanse gebakken noedels met kip en knapperige groenten
Lees ook:Recept: Ratatouille uit de oven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>