Beste kookboek 2011 – Nederlands?

Het is november en dat betekent 1 ding; dat het beste kookboek van Nederland gekozen gaat worden. Volgende week maandag is het zover, dan roept de jury in 4 categorieën de beste kookboeken uit. Ook jij als kookboekenlezer hebt een stem, voor de publieksprijs De gouden Garde. En daarom laat ik je deze hele week nog kennismaken met de genomineerde kookboeken. Oja, stemmen kan hier!

In de categorie Nederlands zijn dat:
* De kookkaravaan
* IJstijd
* Recettes pour bien vivre
Alledrie heb ik ze al eerder hier op koken.blog.nl besproken, dus hoef ik alleen maar even je geheugen op te frissen.

[reclame aan]
Kom jij trouwens ook nog naar de Kookboekenruil, a.s. zaterdag 12 november bij Oldenhof in Hilversum? Uit een groot deel van mijn collectie recensieboeken en uit een collectie oude kookboeken uit de jaren 70 en 80 mag je een kookboek meenemen, mits je er een ander kookboek voor achterlaat. Hier meer info!
[einde reclame]

 

Een kookboek annex verslag van een aantal reizen door Marokko moet concurerren met een kookboek vol zomerse ijskoude heerlijkheden van een meesterpatissier, die weer moet concurreren met het romantische verhaal van een gevonden Frans kookschriftje. Ga er maar aan staan als jury! Alhoewel, zij hebben zelf deze drie kookboeek uit alle inzendingen genomineerd…

De Kookkaravaan
De liefde voor Marokko en haar culinaire cultuur, dat ademt De kookkaravaan uit. Hip vormgegeven, lezenswaardige  informatie over ingrediënten en gerechten en veel maakbare recepten. Heerlijk om in te lezen en te koken. Lees hier mijn volledige recensie van een tijdje terug.

IJstijd
Als er 1 persoon is, die je kan vertellen hoe je ijs maakt, dan is het Kees Raat. En dat doet hij in IJstijd. Veel achtergrondinformatie en duizelingwekkend lekkere ijsjes. Jammer dat het nu winter is. Lees hier mijn volledige recensie van een tijdje terug.

Recettes pour bien vivre
Een oud Frans kookschriftje met 30 recepten vormde de basis voor dit Recettes pour bien vivre, vol recepten die de Franse bistro’s zelf inmiddels ook vergeten zijn. Je moet ze in sommige gevallen maar durven maken. Lees hier mijn volledige recensie van een tijdje terug.

En?
Welke van de drie zal het worden? Ik vind het een lastige. Het meest blij werd ik van De Kookkaravaan, maar een kookboek volledig gewijd aan ijs kan ik toch ook niet weerstaan. Wat denk jij?

.

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recepten voor het goede leven
Lees ook:En het beste kookboek van 2011 is …
Lees ook:Recept Uienbrood
Lees ook:Recept Aardappelcake
Lees ook:Beste kookboek 2011 – categorie Initiatief

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Beste kookboek 2011 – Nederlands?

  1. Pingback: En het beste kookboek van 2011 is … | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>