Recept Warme geitenkaassalade met sinaasappel en hazelnoten

Meestal lunch ik gewoon met een boterham met kaas. Goede oude boerenkaas op lekker brood, soms met een likje gezouten boter eronder, dat is toch hemels? Maar af en toe eet ik een salade als lunch. Vaak als ik weet dat ik ‘s avonds niet zo gezond zal eten, als ik wat lekkere restjes heb liggen. Maar soms gewoon als ik een fijn recept tegenkom. Zoals deze.

Deze salade met warme geitenkaas, sinaasappel en hazelnoten is toch pure verwennerij?

WARME GEITENKAASSALADE MET SINAASAPPEL EN HAZELNOTEN
Voor 4 personen

Ingrediënten:
* 2 sinaasappels
* 250 gr waterkers of veldsla
* 50 gr jonge verse spinazie
* olijfolie om mee in te vetten
* 300 gr stevige zachte geitenkaas
Voor de dressing:
* 20 gr gepelde hazelnoten
* 1 el sinaasappelsap
* 1 el citroensap
* 125 ml olijfolie
* zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 4-5 minuten tot ze donkerbruin worden. Dit kan ook in een koekenpan op het fornuis.
Als het bruine velletje nog om de hazelnoten zit: wikkel de noten in een schone theedoek en wrijf ze tegen elkaar om het velletje te verwijderen.
Doe de hazelnoten in de kom van een keukenmachine met de andere ingrediënten, behalve de olie,  van de dressing en maal goed. Voeg dan druppelgewijs de olie toe.
Schil de sinaasappels dik en snijd de vliesjes eruit. Bekijk dit filmpje maar eens. Doe de partjes in een kom en voeg de waterkers, spinazie en 2 eetlepels van de dressing toe. Maal er naar smaak peper over.
Verhit een kleine pan met antiaanbaklaag en bestrijk deze met olijfolie. Snijd de geitenkaas in 4 plakken en bak ze voorzichtig op matig vuur tot ze een krokant korstje krijgen.
Verdeel de helft van de salade over 4 borden, leg de geitenkaas erop en verdeel de rest van de salade. Schenk de dressing erover.

Uit het boek: Lekker feestelijk – Terra – isbn: 9789089892393
te koop in de koken.blog-shop

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

Lees ook:Recept Winterse salade met biet, wortel en witlof
Lees ook:Recept – Herfstsalade met geroosterde wortel en hazelnoot
Lees ook:Recept Pastasalade met rucola en geitenkaas
Lees ook:Recept Maaltijdsla met geitenkaas en noten
Lees ook:Recept Maaltijdsalade met geitenkaas en gemende noten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>