Bill’s basics

Olijk kijkt de man op de kaft je aan. Hij zit op het aanrechtblad in een kraakheldere, kale keuken, met een appeltje in zijn hand. Naast hem ligt alleen wat fruit. Een sobere kaft dat ergens goed past bij een kookboek dat Bill’s basics heet. Maar als je de  verticale (!) omslag opzij schuift, zie je een grote kom romige chocolademousse, met dezelfde titel erboven. Ik ben benieuwd met welke kaft dit kookboek beter verkoopt?!
 
Het is in elk geval het nieuwste kookboek van de Australiër Bill Granger en het beloofd ruim 100 favoriete recepten om altijd op terug te vallen. En daarmee is het kookboek goed omschreven.

In Bill’s basics kan je van alles verwachten. De recepten gaan de hele wereld over. Bill Granger kookt, als alle Australiërs zo lijkt het wel, gerechten uit de Oosterse en Westerse keukens. De Franse uiensoep staat naast de Thaise tom yam kung, een tajine naast een Chinees zoetzuur varkensvleesgerecht en de Tarte Tatin naast een Tiramisu. Om niet al te veel te hoeven verdwalen zijn de recepten gewoon per categorie weer te geven, maar helaas is de index wel wat beperkt

Hiermee is Bill’s basics toch vooral een kookboek voor diegenen die er nog niet zo veel hebben en die toch graag wat over de wereld willen koken. Meer ervaren koks vinden er misschien slechts een paar voor hen nieuwe gerechten in. Daarnaast vind ik de groentensectie wat beperkt, tenminste als je het saladehoofdstuk buiten beschouwing laat. En gezien de gebruikte ingrediënten is vooral een kookboek voor de zomerse periode, dus het zal voorlopig wel even in de kast blijven staan. Al ga ik deze winterse Ovenschotel met saucijsjes en Italiaanse kool zeker snel een keer op tafel zetten.

boek: Bill’s Basics – Bill Granger – Fontaine – isbn: 97890595637111
koop dit boek in de koken.blog-shop

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:Recept Ovenschotel met pasta, saucijsjes en cavolo nero
Lees ook:Recept Geroerbakte kip en kousenband met noedels
Lees ook:Wat gaan we eten met Bill Granger?
Lees ook:Niven Basics Vis
Lees ook:Gordon Ramsay boos om vraag of hij nog wel kookt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>