Wat gaan we eten met Bill Granger?

Wat zou een drukbezet man die meerdere restaurants heeft, regelmatig zijn medewerking verleend aan een culi-tijdschrift, kookboeken schrijft, tv-programma’s maakt en ook nog een gezin heeft nu eigenlijk thuis eten? Of eet hij nooit thuis, dat kan ook? Bill Granger wekt met zijn nieuwste kookboek Wat gaan we eten? in elk geval de indruk dat dat niet zo is. Want het kookboek staat vol met familierecepten voor de hele dag. Van het ontbijt tot het toetje, de Australische chefkok Bill-Granger weet zijn gezin wel te verwennen!

 

Het kloeke boek dat Wat gaan we eten? is geworden is een fijn bladerboek. Het staat vol mooie heldere foto’s met slechts af en toe de bekende tv-kok erop. Zijn gezin zien we al helemaal niet, hetgeen de focus op de recepten legt. En deze zijn grafisch op een bijzondere manier weergegeven in het boek. In het midden van de pagina staat in grote letters de naam van het recept, met schuin daar boven (!) het ingredientenlijstje en onder de titel de bereidingswijze. Als het nodig is om het recept in te leiden, dan staat dat daar op de bladzijde waar plek is. Het is zeker weer eens wat anders.

Een heel gewoon gezin
Het gezin Granger is niets menselijks vreemd is, ook bij hen moet er soms snel, soms goedkoop, soms makkelijk en soms met gasten gegeten worden. Dat blijkt uit de onderverdeling van de recepten voor het avondeten in Simpele kost, De snelle avondhap, Eten voor weinig geld, Voor de diepvries, Vrienden te eten en het boek eindigt met Zoethoudertjes. Maar laten we het begin niet vergeten: het boek begint met lekkere ontbijtjes in het hoofdstuk Uit de veren!, Een goed begin van de middag geeft tips voor de lunch (soepen, salades en sandwiches). Daarna komen zoete gerechtjes voor het Verwen-vieruurtje (notenrepen en gebakjes met fruit).

Min en plus
En ja, het hoofdstuk met snelle gerechten bevat echt snelle gerechten, zoals roerbakschotels (zoals deze met kip en kouseband), al zijn het niet altijd complete maaltijden, waardoor de snelheid er toch een beetje afgaat als je onderaan nog leest “lekker met …”. De recepten uit het hoofdstuk Vrienden te eten zijn daarentegen wel compleet voor een volledige maaltijd (van 1 gang, maar vaak met suggestie voor een desert).
Een leuke vondst vind ik het diepvries-hoofdstuk. Daarin worden recepten gegeven voor makkelijk in te vriezen gerechten zoals soepen, pasteitjes, stoofschotels en curry’s. Met tips om het gerecht na ontdooien en opwarmen net even meer bijzonder te maken.

Je kan echt even met dit boek vooruit.

Uit: Bill Granger – Wat gaan we eten? – Fontaine – isbn: 9789059563094

Lees ook:Recept Geroerbakte kip en kousenband met noedels
Lees ook:Bill’s basics
Lees ook:Smart Cooking compleet
Lees ook:Kookkaravaan
Lees ook:Kookboek voor kamerbewoners

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wat gaan we eten met Bill Granger?

  1. Pingback: Recept Geroerbakte kip en kousenband met noedels | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>