Recept Ovenschotel met pasta, saucijsjes en cavolo nero

In zijn nieuwste kookboek Bill’s Basics (straks hier mijn recensie) beschrijft Bill Granger dit gerecht als ideaal na een lange winterwandeling. Maar dan niet zonder een glas rode wijn erbij, natuurlijk. Probeer hiervoor Italiaanse pittige saucijsjes te vinden, of anders de grofste van je slager. Je kunt er dan zelf extra smaakmakers als knoflook aan toevoegen.

In dit recept gebruikt Bill Granger cavolo nero. Meestal wordt deze vervangen boerenkool, maar familielid broccoli zou denk ik ook heel goed kunnen.  

OVENSCHOTEL MET PASTA, SAUCIJSJES EN CAVOLO NERO

Ingrediënten:
* 400 gr pasta, orecchiette
* 200 gr cavolo nero
* 1 el olijfolie, plus extra om te besprenkelen
* 1 rode ui
* 2 tenen knoflook
* 1/2 tl gedroogde chilivlokken
* 1/2 tl venkelzaad
* 4 saucijsjes (zie de beschrijving hierboven)
* 200 gr ricotta
* parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Kook de pasta in gezouten water beetgaar. Snijd intussen de boerenkool, indien nodig, in repen, en voeg deze de laatste 30 sec aan de pasta toe. Stort de inhoud in een vergiet en als het uitgelekt is in een ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de ui in ringen en de knoflook in plakjes. Haal de vulling van de worst uit het omhulsel. Verhit de olijfolie en bak de ui met knoflook en een snuf zout in 2 a 3 minuten. Doe de chilivlokken en het venkelzaad erbij. En daarna de worstvulling. Bak het vlees bruin.
Rasp de parmezaanse kaas.
Doe het vleesmengsel bij de pasta en schep alles door elkaar. Verdeel de ricotta over de pasta (hoeft heus niet zo netjes) en bestrooi de parmezaanse kaas er over. Sprenkel nog wat olijfolie over het gerecht en bak het nog 10 tot 15 minuten in de oven.

Uit het boek: Bill’s Basics – Bill Granger – Fontaine – isbn: 97890595637111
koop dit boek in de koken.blog-shop

Meer recepten vind je in de rubriek Recepten of zoek op ingrediënt in het zoekvenster rechtsboven.

 

Lees ook:Recept Ragu met varkensvlees en venkel
Lees ook:Recept: pasta met boerenkoolpesto
Lees ook:Recept Pasta met boerenkoolpesto
Lees ook:Recept Geroerbakte kip en kousenband met noedels
Lees ook:Bill’s basics

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Recept Ovenschotel met pasta, saucijsjes en cavolo nero

  1. Pingback: Bill’s basics | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>