Toet- en taartkalender

Het toetje van vanmiddag, de appelcrumble, komt uit de Toet-en Taartkalender. Dat is de opvolger van de Soepkalender, en het wordt geheid weer een hit! En terecht, want wie wil er nu geen 365 recepten van lekkere toetjes en taarten?

Ook de Toet-en Taartkalender begint op 1 janauri en eindigt op 31 december, en geeft voor iedere dag een recept. Het idee voor deze kalender komt van de dochter van de maakster, Anya van de Wetering. Die heeft blijkbaar meer met dit thema dan met soepen, en dat kan ik wel begrijpen.

Sociale media
Waar het mij de vorige keer nog wat onduidelijk was of iedereen die in de kalender genoemd wordt ook daadwerkelijk een recept heeft aangeleverd, is dat nu wel zo. Via sociale media, zoals twitter, kon iedereen een recept insturen voor deze kalender. De appelcrumble is afkomstig van Rena. Leuk om je bij sommige namen af te vragen of je diegene misschien kent. En nee, een Rena ken ik niet!

Van een recept voor eenvoudige Griekse yoghurt met walnoten en honing tot de lekkerste taarten, inspiratieloos zal je nooit meer zijn.  Helaas staan er soms wat dubbele recepten in, zowel Ellen als Klaas houden van Haagse bluf, maar zze maken het net weer even anders. Dat is dan wel weer leuk! Tweede ‘helaas’: ook in deze editie geen uitgebreide index van alle ingrediënten, maar goed, het is een kalender, geen kookboek! Desondanks een toppertje!

Uit het boek: Toet- en Taarkalender – Uitgeverij Snor - isbn: 9789079961993
koop dit boek in de koken.blog-shop!

Meer kookboeken vind je in de rubriek Kookboeken.

Lees ook:De borrelhappenkalender
Lees ook:Meewerken aan een kookboek?
Lees ook:Hoge hakken in de keuken-kalender
Lees ook:Kookboeken7daagse – Interview met Fusina Verloop
Lees ook:Culinaire kalender 2011

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Toet- en taartkalender

  1. Florien

    Ja, mijn recept staat erin! Kijk bij 5 juni, frambozen en bubbels!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>