Het Broodtrommelboek van Marije Vogelzang

broodtrommelboekIn de afgelopen periode zijn er veel boeken verschenen over kinderen en eten. Een van de meest ludieke boeken is misschien wel het Broodtrommelboek van eetontwerpster Marije Vogelzang.

Onder het motto hoe mooier het eten eruit ziet, hoe sneller kinderen het zullen eten, ging ze aan de slag met de inhoud van een broodtrommeltje. Hoewel er natuurlijk niets mis is met een boterham met kaas, kan het natuurlijk allemaal best een beetje leuker.   

Bento-box
Marije Vogelzang heeft zich voor dit boek laten inspireren door de Japanse Bentobox. Daarin worden de lekkerste en mooiste gerechtjes gepresenteerd voor de lunch. En dat kan ver gaan. Maar begin zelf eens met het tekenen van een gezichtje op een mandarijntje. Maar je kunt ook miniscule gaatjes prikken in de schil van een banaan. Doordat er dan zuurstof bij kan komen, kleuren ze bruin, en wordt de tekst zichtbaar die je hebt geprikt. Maar ook paprika’s kunnen ingeprikt worden of maak eens stempels van groenten, of steek er gewoon grappig figuurtjes uit om op te snoepen.

Thema
Maar je kunt de broodtrommel ook een heel thema meegeven. Een broodtrommel in de vorm van een EHBO-doos, een monstertrommel, een superpowertrommel, een trommel om nog beter te worden in topografie, maar ook ideeen voor een overlevingspakket stelde Marije Vogelzang te boek. Het is soms even wat (meer) werk, maar dan heb je ook wel wat!

Recepten
Het boekje is niet echt een kookboek in die zin dat er veel recepten in staan. Het is eerder een fijn ideeenboek om eens iets te maken van het broodtrommeltje. Maar is dit nu eigenlijk wel een kinderboek? Niet echt, want die maken vaak niet zelf hun broodtrommeltje klaar, dus kinderen kunnen het boek beter op het Sinterklaas- of Kerstverlanglijstje voor hun ouders zetten. Maar tegelijkertijd staan er genoeg leuke ideeen in om op een kinderfeestje bijvoorbeeld een gezonde snack te bieden. En die kan je dan weer goed met het kind zelf klaarmaken.

Mijn conclusie: leuk leuk leuk!

Marije Vogelzang – Broodtrommelboek – Snor – isbn 9789079961047 – Koop het boek bij BOL.com

Het is nu kinderboekenweek dat als thema Aan Tafel! heeft, en daarom staat koken.blog.nl nu even in het teken van koken met kinderen. Onderaan dit bericht vind je een overzicht van alle boeken die hier besproken zijn.

—-

Lees ook:Solo-tentoonstelling Marije Vogelzang ‘Fuel’
Lees ook:Eet liefde – Eat Love by Marije Vogelzang
Lees ook:Kinderboekenweek: Aan tafel!
Lees ook:Dit zijn ECHT de nieuwste kookboeken van 2009!
Lees ook:Feest! Ideeen voor kindertraktaties en verjaardagsfeestjes

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Het Broodtrommelboek van Marije Vogelzang

  1. Pingback: Kinderboekenweek: Aan tafel! | Koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>