Solo-tentoonstelling Marije Vogelzang ‘Fuel’

fuelEten waar je over na moet denken, dat verzint eetontwerpster Marije Vogelzang. Ze werd bekend met haar eet-ontwerpstudio Proef! in Rotterdam. En nu is de tijd rijp voor een solo-tentoonstelling van deze ontwerpster. De expositie 'Fuel' is in Showroom MAMA in Rotterdam te zien van 21 mei tot 7 juli.

Marije Vogelzang zet mensen graag aan tot het denken over ons voedsel. Waar komt het vandaan en hoe produceren we het? Massa-productie, bio-industrie, educatie en culinaire tradities zijn thema's waar zij zich mee bezig houdt. In de expositie 'Fuel' laat eerder werk van Marije Vogelzang te zien, maar ook haar plannen voor de toekomst.

Eén van de blikvangers is de gebreide worst. Ja, je leest het goed! Worst in een knuffelbaar wollen jasje. Omdat we tegenwoordig zo vervreemd zijn van ons voedsel dat we beesten alleen in aaibare varianten zien (op de kinderboerderij bijvoorbeeld) of kant-en-klaar in een plastic bakje in de supermarkt, maar niet meer als een echt dier. Maar je kunt ook zelf doen en proeven. Redenen genoeg om er eens een kijkje te gaan nemen. Meer info op de website van de expositie.

Fuel, 21 mei – 7 juli (van woensdag tot en met zondag), Showroom MAMA, Witte de Witte de Withstraat 29-31, Rotterdam

Lees ook:Eet liefde – Eat Love by Marije Vogelzang
Lees ook:Het Broodtrommelboek van Marije Vogelzang
Lees ook:World Food Festival
Lees ook:Heerlijk Rotterdam
Lees ook:Keuringsdienst van Waarde is weer terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>