Het Diner genomineerd voor NS-publieksprijs

Zojuist zijn op Manuscripta, de opening van het nieuwe boekenseizoen de nominaties voor de NS-publieksprijs bekend gemaakt. Het diner van Herman Koch (lees hier wat ik ervan vond), over een avondje in een heel behoorlijk restaurant, is een van de genomineerden. Samen met 5 andere boeken strijd Het diner voor de titel Boek van het Jaar 2009.

 

De andere genomineerden
Ook Over de liefde van Doeschka Meijsing, De verbouwing van Saskia Noort, De prooi van Jeroen Smit, Meisje met negen pruiken van Sophie van der Stap en Alles te verliezen van Esther Verhoef zijn genomineerd voor de NS Publieksprijs 2009. De 6 boeken zijn door een selectiecomité van boekverkopers en bibliothecarissen genomineerd. Het publiek mag nu bepalen welke zij het beste vindt. Dit is de enige prijs waarbij het publiek mede bepaalt welk boek het beste is.

Boek van het Jaar 2009
Want er is daarnaast ook een kernjury geinstalleerd die ook een keuze maakt. Deze jury, die ieder jaar opnieuw uit 300 verschillende leden bestaat, kiest ook uit deze zes boeken de beste. Samen met de stemmen van het publiek wordt zo bepaald welk boek met de eretitel mag gaan prijken.

Stemmen?
Wil je stemmen en een jaar lang gratis boeken winnen? Ga dan naar www.nspublieksprijs.nl. Of stem via de websites van bibliotheken en de boekwinkels AKO, Bijenkorf, Bol.com, Bruna, Selexyz en V&D. Stemmen kan tot en met donderdag 15 oktober. Op dinsdag 20 oktober wordt het winnende boek bekendgemaakt.

—————————————————————————————————

Lees ook:Kookboek van het Jaar-verkiezing
Lees ook:Genomineerden Kookboek van het jaar 2010
Lees ook:Verkiezing Kookboek van het jaar 2010
Lees ook:Gastroseksueel woord van het jaar 2008?
Lees ook:Stem op jouw favoriete kookboek!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>