Stem op jouw favoriete kookboek!

De prijzen

De vakjury heeft gesproken!

Drie Nederlandse kookboeken en drie naar het Nederlands vertaalde kookboeken zijn genomineerd voor Kookboek van het Jaar 2013. Uit deze zes kookboeken mogen wij, het publiek nu stemmen op onze favorieten.

And the nominees are ….

.

In de catergorie Nederlands:
Gastrovan van Sjaak Borsboom, Jeroen Simons en Olivier van der Rhee – hier onze recensie
Echt eten van Jonathan Karpathios – onze recensie
Werken met vis van Bart van Olphen – nog niet besproken. Gaan we goedmaken!

In de categorie Vertaald:
Polpo van Russell Norman – bespreking volgt! Hier dus!
De smaken van Spanje van Claudia Roden – Yeah!
Virgin to veteran van Sam Stern – ook een goede kanshebber, denken wij

Welke van deze kookboeken is jouw favoriet? Laat het ons hieronder weten, èn stem hier.

Op donderdag 7 november wordt bekend gemaakt welke door de vakjury zijn uitgekozen en welk van deze zes boeken de Goude Garde-publieksprijs krijgt. Ook wordt er een prijs uitgereikt aan de beste vormgever of fotograaf van 2013, bekroont Youth Food Movement het meest duurzame kookboek en ontfermt Pierre Wind zich over de kookboeken ‘voor en door het goede doel’.

Wie was de vakjury?
De vakjury bestaat uit Colette Beyne (Margriet), Yvette van Boven (Aan  de Amstel, Homemade), Hans Robertus (Dutch Design Week), Peter Lute (Lute Restaurant, Masterchef) en Daan van der Valk (H.de Vries Boeken, Beste Boekverkoper 2012).

Van zaterdag 9 november tot zondag 17 november vind de Kookboeken7daagse plaats, met veel activiteiten rondom kookboeken in het hele land. Zie hier ons interview met de initiatiefneemster van de Verkiezing Kookboek van het Jaar, Fusina Verloop.

———————————————————–

 

Lees ook:Genomineerden Kookboek van het jaar 2010
Lees ook:Kookboek van het Jaar-verkiezing
Lees ook:Het kookboek van het jaar is …
Lees ook:Verkiezing Kookboek van het jaar 2010
Lees ook:Winnaars verkiezing Kookboek van het Jaar 2012 bekend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>