In de Testkeuken: De nieuwe Tony’s

Ze doen het weer! De kleine chocoladerepenmaker Tony Chocolonely doet het goed. De makers zoeken naar manieren om zo eerlijk mogelijke chocolade te maken en daarvoor ook veel aandacht te generen. Zo introduceerden ze repen met ongelijke stukjes en hadden ze vorig jaar een serie van 3 bijzondere, maar tijdelijke smaken.

Ook nu zijn er weer 3 nieuwe repen. Koken.blog mocht ze voorproeven. En maakte nog net op tijd een foto.

Onze top 3 is:

1. Puur met meringue en kers
De foto lijkt het al een beetje te verklappen. Hij ligt bovenop en er is het meeste van gesnoept. Deze reep staat met stip op 1. Het zure van de gedroogde kers en het luchtige van de kleine stukjes merengue verrassen in je mond. Ook omdat dit ‘zachte’ toevoegingen zijn, die de goed passen bij het stevige pure, maar toch fijn smeltende van de chocolade.

2. Melk met koek en chilipeper
Het combineren van chocola en peper is natuurlijk niet nieuw, maar wel altijd spannend. De zachte smaak van de melkchocolade maakt dat de chilipeper maar heel licht te proeven is. Ook in deze reep geen harde stukjes, al smelt de koek iets minder makkelijk mee met de chocolade dan de merengue in de reep nummer 1. Daarom deze verdiende tweede plaats.

3. Melk met kokos, amandel en kaneel
Deze reep klinkt een stuk unieker. De kaneel valt wat weg, terwijl de kokos is duidelijker aanwezig is. Net als de stukjes amandel. Eigenlijk gewoon op 3 omdat ik persoonlijk geen fan ben van harde stukjes in mijn reep chocola. Gelukkig zijn het kleine stukjes, zodat de reep heus wel op gaat komen!

Natuurlijk is dit een persoonlijke top 3. Welke vind jij het lekkerste?

.

——————————————————————————————-

Lees ook:Testkeuken: Tony Chocolonely Limited Editions
Lees ook:Nieuwe Tony’s
Lees ook:Recept appelmoes (zonder kers)
Lees ook:Ongelijk verdeelde chocolade
Lees ook:Havermout 2.0

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>