expositie Hungry Planet

Eén van de indrukwekkendste fotoreportages van het afgelopen jaar vond ik Hungry Planet. In deze fotoserie portretteerde fotograaf Peter Menzel 30 families in 24 verschillende landen met hun voedselvoorraad voor één week. Een groot deel van de foto's uit deze serie is vanaf vandaag tot donderdag 30 december te zien in de Centrale Hal van de Technische Universiteit van Eindhoven.

De foto's van de serie Hungry Planet maken niet alleen het verschil tussen arm en rijk zichtbaar, ook de manieer waarop gegeten en gekookt wordt is onthullend. De serie laat mooi zien 'Wat de wereld eet'.
Wil je ook op een andere manier geïnformeerd worden over het Westerse eetgedag, ga dan maandag 3 december naar een lezing van prof. Jaap Seidell 'te zwaar geen bezwaar'. Ook wordt dan de documentaire 'Supersize me' vertoond in de hal van het hoofdgebouw van de TU/e. 

Bron en foto: Studium Generale TU/e

Lees ook:Wat eten zij?
Lees ook:Tentoonstelling Hungry eyes
Lees ook:Winactie: Wat eet jij op de laatste dag?
Lees ook:Hond en kat van het Chinese menu geschrapt?
Lees ook:Op zoek naar een date en een lekker avondmaal?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>