Kippen doelwit dieven in Engelse supermarkten

In iedere winkel wordt wel eens wat gestolen, en dus ook in supermarkten. Meestal hebben de dieven het dan gemunt op de duurdere producten zoals alcohol en cosmetica. Maar met de stijgende voedselprijzen worden nu ook eetwaren goed in de gaten gehouden door de beveiliging. En dan hele kippen in het bijzonder.

In Engeland heeft de supermarktketen Sainsbury’s beveiligingsstickers geplakt op hele biologische en scharrelkippen. Deze kippen zijn populairder geworden na acties zoals die van Jamie Oliver, waarin hij laat zien hoe we in onze samenleving met beesten omgaan. (Kijk dat hier maar eens terug.) En nu de prijzen voor voeding zijn gestegen vormen deze populaire kippen een nieuw doelwit voor dieven.
Of we in Nederland ook beveiligingsstickers kunnen verwachten op biologische kippen, dat zullen we moeten afwachten.

bron en foto: UwSupermarkt

 

 

Lees ook:Dag van de duurzaamheid
Lees ook:Kip op billboard (filmpje)
Lees ook:Koop een kip
Lees ook:Zomerse Frambozendagen 24 juni, 1 juli & 8 juli
Lees ook:Zichtbare bio = meer bio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>