Vanmiddag workshop Chinees koken op koken.blog

omslag oranje soep van witte wolkTijdens de Olympische Spelen organiseerde koken.blog samen met Uitgeverij De Geus een prijsvraag rondom het boek Oranje Soep van Witte Wolk van Pay-Uun Hiu. Deze redactrice van de Volkskrant had een autobiografie geschreven van haar – vooral culinaire – zoektocht naar haar Chinese roots.
De winnares van de prijsvraag was Marianne en zij krijgt vanmiddag met een vriendin een spoedcursus Chinees koken van Pay-Uun. En dit staat er zo ongeveer op het programma:

1. Gevulde Hakkatofu
2. Vega kakibabi
3. Vier seizoenenbonen met bloemenpeper
4. Paardenhoef met gouden naalden
5. 3 tantes met koolharten
6. Pekingeendpannenkoekjes zonder eend

Met het boek in de hand zullen we deze (vegetarische) gerechten door ons vieren gemaakt worden. Na gedane arbeid gaan we aan tafel om te proeven en te eten. Voor het toetje houden we het simpel met Thais ijs van kokosmelk.

Ik ga proberen om vanmiddag tijdens de workshop een update te geven, in elk geval met een paar foto's. Dus houd koken.blog in de gaten vandaag! update: Helaas is dat niet gelukt, maar de volgende dag verscheen dit verslag op koken.blog.

Lees ook:En de winnaar is ….
Lees ook:Prijsvraag: Win een workshop Chinees koken met Pay-Uun Hiu
Lees ook:Nog twee dagen
Lees ook:Koken.blog goes China
Lees ook:Eten bij de “vieze” chinees

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>